Mladež HDZ-a BiH na zasjedanju Vijeća Mladeži Europske pučke stranke u Valenciji

Mladež HDZ-a BiH na zasjedanju Vijeća Mladeži Europske pučke stranke u Valenciji

Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH sudjelovalo je na zasjedanju Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) koje je od 12. do 15. rujna održano u Valenciji.

Tijekom zasjedanja koje je održano pod nazivom "Vizija mladih za konkurentnu Europu", predstavnici mladih europučana usvojili su niz deklaracija koje govore o smjeru Europe u budućnosti te održivom rastu i razvoju država europskog kontinenta.

Također, govorilo se i o pripremnim aktivnostima za predstojeći Izborni kongres Europske pučke stranke koji će se održati u studenom ove godine u Zagrebu.

Aktivnim sudjelovanjem doprinos radu YEPP-a dalo je i izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH koje su činili predsjednik Mario Mikulić i zamjenik predsjednika Jakov Križanović.

Na marginama ovoga zasjedanja izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH održalo je radne sastanke s kolegama iz drugih zemalja gdje su ih upoznali s aktualnom situacijom u Bosni i Hercegovini s naglaskom na položaj mladih, kao i s aktivnostima koje Mladež HDZ-a BiH provodi i ima namjeru provesti u narednom razdoblju.

U izjavi za medije predsjednik Mikulić naglasio je važnost aktivnog sudjelovanja Mladeži HDZ-a BiH u aktivnostima YEPP-a što predstavlja vidljiv doprinos zajedničkim europskim politikama koje su usmjerene prema mladima. "Također, od izuzetne važnosti za nas u BiH je i kontinuirana komunikacija s kolegama iz cijele Europe kako bismo na valjan način bili upoznati o svim važnim procesima za daljni rad i angažman", zaključio je Mikulić, stoji u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.