AUDIO  Mladen Ivanković Lijanović: Čović i HDZ BiH, ponovo opalili šamarčinu Hrvatima u BiH

Dragan Čović

Zbog svojih i foteljaških interesa njegovih poltrona, on ne prihvata nikakvu konstruktivnu priču niti prijedloge kojima je u ovoj zemlji moguće doći do rješenja i izbavljanja građana iz gladi i bijede.

Snimku audio govora možete poslušati ovdje: 

Njega i njegove poslušnike koji samo znaju brojati jednonacionalna „krvna zrnca", zanima sve ono što će im omogućiti da i dalje ovu zemlju guraju u ponor, da obespravljuju i sataniziraju vlastiti narod iza kojeg se lažima i obmanama bezuspješno skrivaju. Oni očito i dalje žele da vode politiku raseljavanja hrvatskog naroda kojeg je sve manje u ovoj zemlji kao što su to radili posljednjih 15 godina.

                  Građani BiH a posebno Hrvati u BiH moraju znati jednu činjenicu, a to je da ih Dragan Čović, samozvani lider u Hrvata reketari na način da uvjetuje formiranje vlasti na nivou države pod uvjetom rekonstrukcije Vlade FBiH. Motiv tog čina leži samo i jedino u činjenici da rekonstrukcijom te iste vlade želi ostvariti foteljaške interese za sebe i svoje poltrone kako bi po sistemu hobotnice samo i jedino ostvarivao svoje vlastite interese.

                 Da pojasnimo, gubitkom vlasti na nivou FBiH, taj isti Dragan Čović je izgubio uporište u vlastitoj stranci i jednom dijelu interesne grupacije sa kojih su pozicija kriminalno iskorištavali funkcije stranke na vlasti i za sebe osobno. Od jednom nakon izbora, našavši se u opoziciji, cijela ta grupacija na čelu s njim ostaje bez mogućnosti da iskorištava resurse kojima je upravljala. Samo to je jedina istina o navodnoj zaštiti nacionalnih interesa.

                U posljednjih petnaest godina sa tih istih pozicija su doslovno upropastili Hrvatski narod u BiH. I dalje im je u cilju međuetnička netrpeljivost i konflikti kroz koje jedino i isključivo znaju funkcionisati. Oni očito i dalje žele kočiti put cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana u Evropsku uniju. Onima koje su ih birali, oni očito ne žele otvaranje novih radnih mjesta jer im je u cilju da ova zemlja ostane na najnižim podiocima ekonomskih i socijalnih statistika." Rekao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović nakon ponovnog opstruiranja formiranja državne vlasti BiH do strane Dragana Čovića i HDZ BiH.