MILORAD DODIK 'Nisam ratni lider, nema rata'

MILORAD DODIK 'Nisam ratni lider, nema rata'
Reuters

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je da ''Srbima nema mjesta u BiH u kojoj ne žele Republiku Srpsku''.

"Republika Srpska je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje", poručio je Dodik. Istaknuo je da se Republika Srpska neće braniti snagom, puškama i tenkovima, nego snagom naroda i njenih institucija, koje treba graditi kroz jedinstvo u Parlamentu Republike Srpske i djelovanjem u institucijama Bosne i Hercegovine.

"Ja nisam ratni lider, ja ovaj narod neću da vodim u rat i neće ni biti rata, ali ću i te kako biti sposoban i spreman da se borim za politička prava, jer hoću da naša djeca ne moraju da vode naše bitke, već da uđu u stabilnost voljene i prihvaćene Republike Srpske, integriranom sa Srbijom prije svega", naveo je Dodik.

"Ostajem i radim ovaj posao isključivo zato da Srbi nikada više ne budu progonjeni iz svojih kuća i da ostanemo svoji na svome", poručio je Dodik.

Ponovio je da ne postoje nikakvi "bosanski Srbi", nego jedinstveni Srbi koji i dalje moraju da vode političku borbu za svoja prava.