Milorad Dodik: Koji će nam đavo BiH, ona ionako nije trebalo da bude država

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi
... srpski kandidat za načelnika, izjavio je predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik.

„Ja sam sazvao sastanak i to ne stavljam na dnevni red. Može to neko da postavi. Dolaze ovdje i ambasadori i oni postavljaju pitanje promjene Izbornog zakona te vrše pritisak", rekao je Dodik i odbacio, kako kaže, izjave nekih stranih diplomata da nije prihvatljivo da Srbin bude načelnik Srebrenice.

Dodik je za RTRS rekao da „Srbi neće biti ikebane u Srebrenici" i da će se srpske političke stranke „ujediniti u Srebrenici i ona će dobiti načelnika Srbina".

Naveo je da nije protiv dogovora o presudu „Sejdić-Finci" kako bi BiH mogla krenuti na europskom putu, ali je dodao da će se to desiti ukoliko ne bude postavljanja novih uvijeta.

Moguće je, kaže, da sljedeći problem bude pitanje budžeta zajedničkih institucija.

„BiH ne može biti država na unutarnjem planu, jer ima samo teritorijalni integritet i međunarodni kapacitet. BiH po Dejtonu nema nijedno unutarnje pitanje u svojoj suverenosti. Ovo što su nam oteli bilo je na silu", rekao je Dodik ustvrdivši da „nije bilo ni predviđeno da BiH bude država, a sada je pokušavaju da izgrade kao državu i jedan dio međunarodne zajednice to 'gura'".

Tu državu, naveo je, on "neće," već ona može da bude samo dejtonska.

On je iznio stav „da je RS državotvorni dio državne zajednice koja se zove BiH".

„BiH je servis za naše potrebe i mora, ako hoće uopće da preživi, da servisira i uvažava potrebe RS. Ako toga nema, 'koji će nam đavo BiH'", naveo je Dodik pred sdanašnji sastanak lidera najjačih stranaka u BiH kojima će biti domaćin.

FENA