MILANOVIĆ I mene su masoni zvali da im se pridružim, odbio sam

Zoran Milanović
Borna Filic/PIXSELL

Novi predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović prvi radni dan započeo je pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

Potom je položio vijence i zapalio svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve. Milanović se poklonio i pokojnom Franji Tuđmanu te mu je zapalio svijeću na grobu.

"Danas je bio ustroj ureda da bi se moglo imenovati dužnosnike. Bit će to sutra, prekosutra. Budete sve vidjeli. Neke već znate, neće biti velikih iznenađenja. Bit će ih manje, zbog nekih ljudi koji ce objedinjavati određena područja. Možda i duplo manje, vidjet ću još", kaže Milanović.

Zoran Milanović oglasio se i povodom afere masoni. Ministar pravosuđa rekao je ranije kako očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika koji je priznao da je član masonske lože. Dodao je kako to žele brzo riješiti.

"E to je već značajnije pitanje, nisam nadležan, tu se radi o važnoj instituciji koja ima represivnu ulogu. Oko masona su uvijek vladale predrasude, često nepravedno, i mržnja. Drugačije se gledaju masoni u Americi. Jedino kod nas oni imaju dojam mistike i tajnovitosti. Ako radiš javni posao u domeni represije time nepotrebno donosiš u pitanje svoju lojalnost. Tu se radi o svim državnim odvjetnicima i zamjenicima, tu se radi o ljudima i koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabava. Trebali bi voditi računa, ne samo o zakonu. O eventualnoj ostavci glavnog državnog odvjetnika će odlučiti drugi, oni koji su nadležni. Dobio sam i ja poziv masona i nisam se htio priključiti, iz već navedenih razloga. Nekad su se tu udruživali najmoćniji ljudi, ali su vlasti gledali na masone s mržnjom. Danas je drugačije. oni su u SAD-u javna organizacija", komentirao je Milanović.