Marina Pendeš nova predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH

marina pendeš
Novo vodstvo Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" na čelu s aktualnom ministricom obrane BiH Marinom Pendeš izabrano je na današnjoj Trećoj konvenciji Zajednice žena HDZ-a Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine "Kraljica Katarina Kosača" održanoj u Mostaru. Također je imenovano i Predsjedništvo te Nadzorni odbor Zajednice žena HDZ-a "Kraljica Katarina Kosača".

Dosadašanja predsjednica Zajednice žena Marija Zelenika je podnoseći izvješće o radu Zajednice, za svoga četvorogodišnjeg mandata, podsjetila na održanih dvadeset sjednica Predsjedništva Zajednice HDZ-a.

- Obišli smo BiH uzduž i poprijeko, od Mostara, Livna, Doboja, Ljubuškoga, Zenice, Sarajeva, Viteza, Kiseljaka, Odžaka, Posušja - kazala je Zelenika, podsjećajući da su u njezinom mandatu održana četiri središnja odbora, te nastavljena suradnja s nevladinim organizacijama koje u središtu svoga rada imaju statut žene u današnjem društvu BiH i nevladinim organizacijama koje se na poseban način bave pitanjem ženskoga zdravlja, kao i na sudjelovanje na konferencijama Europske pučke stranke žena i mnogim humanitarnim akcijama za socijalno ugrožene porodice, djecu s posebnim potrebama itd.

Na uspješnu suradnju između Mladeži HDZ-a i Zajednice žena "Kraljica Katarina Kosača" podsjetio je i Vedran Kožul, predsjednik Mladeži HDZ BiH.

- O našoj opredijeljenosti za zastupljenost žena u političkom životu BiH govori i podatak da je u Predsjedništvu Mladeži HDZ-a od 18 članova i članica, 10 žena te da su sve tri dopredsjednice žene, kao i da je zamjenica predsjednika Mladež HDZ, žena - napomenuo je Kožul.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je izrazio ponos što je nakon osam godina od organiziranja, Zajednica žena prepoznata na način da su osnova funkcioniranja političkoga ali i svakog drugog segmenta života BiH i HDZ-a.

- Preohrabren sam onim što ste radili proteklih osam godina djelovanja, posebno u zadnjih četiri godine jer danas ono što je nekad bila priča, postaje realnost. S te strane ponos, koji danas svi baštinimo, je što ste uspjele biti i predsjednice i ministrice i ambasadorice i zastupnice i ne postoji segment života u BiH u koji se niste nametnule- istaknuo je Čović, zaključujući na kraju kako je Zajednica žena dio "velike porodice HDZ-a koja može biti na ponos i stranci i hrvatskom narodu ali i uopće BiH".

Na konvenciji su uz delegaciju HDZ-a BiH, prisustvovali predstavnice i predstavnici na svim nivoima vlasti u BiH.