Marijan Knezović: Ključne stvari maknute iz Deklaracije o položaju Hrvata u BiH

Marijan Knezović, Marijan Knezović, Hrvati u BIH, Marijan Knezović
Nakon što su po direktivi Plenkovićeve vlade koja ima vjerne pulene i u Odboru za Hrvate izvan RH ključne stvari maknute iz Deklaracije o položaju Hrvata u BiH prije sastanka saborskog odbora, a u utorak i saborskog glasovanja, zastupnik Hrvata izvan RH i predsjednik odbora Božo Ljubić kaže kako se prijedlozi Petrova i Brkića već nalaze u nekom obliku u ažuriranom tekstu. Laž. On govori o važnoj Brkićevoj opasci o izbacivanju važnih dijelova koji se odnose na izmjene izbornog zakona, kao i o prijedlozima Petrova da se Hrvatima izvan RH omogući dopisno i elektronsko glasovanje, da se valorizira i cijeni uloga HVO-a, pomogne ratne invalide HVO-a te da se izjednače prava na stipendije kako hrvatski studenti iz BiH i svijeta ne bi i dalje bili bez stipendija i kada ostvare dva do tri puta veći rezultat u bodovima, a s Petrovom se složio i general Glasnović.

Gospodin Ljubić nije plaćen da dezinformira javnost i ne znam zbog čega drugog bi to činio osim zbog toga što je njegova trenutna politička procjena da je korisnije biti na liniji premijera Plenkovića i katastrofalnog MVP-a nego na liniji svog obespravljenog naroda koji mu je omogućio da sjedi tu gdje sjedi. Kao što sam i gospodinu Ljubiću nakon što je napisana originalna verzija rekao kako se s deklaracijom 95% slažem, sada nemam problem javno reći kako se s novim prijedlogom deklaracije 95% ne slažem i kako smatram da bi svaki politički Hrvat i čovjek trebao biti protiv ovakve deklaracije, iako se ona pokušava predstavit kao povijesni iskorak. Ovakva - ona može biti samo povijesni iskorak u već viđenom i jako licemjernom mantranju. Gore spomenutih ključnih stvari nema ni u kojem obliku u ažuriranom tekstu, prepravljenom od vladinih pera, koja su na vlast došla tako što su te stvari u svom izbornom programu obećavali.

Ako spomenuti prijedlozi, uz druge koji su izbačeni, amandmanima ne budu dodani na tekst deklaracije u utorak, biti će to potvrda kako su Hrvati u BiH za vladajući dio političkog Zagreba i dalje samo medijski materijal s kojim se tu i tamo vuče koji postotak glasova. Pogotovo će zanimljivo biti pogledati u utorak kako je tko glasovao o amandmanima i kakvo je čije lice, odnosno tko tu koga šminka, napisao je Marijan na svom profilu.