Marijan Knezović: Hoće li ideja Trećeg entiteta dobit europarlamentarca?

Marijan Knezović, most nezavisnih lista, Marijan Knezović, Marijan Knezović, Marijan Knezović
......a kako doznajemo, jedan od kandidata na njihovoj listi mogao bi biti mladi društveni aktivist i bloger Marijan Knezović. Šira javnost Knezovića je zapazila kao gosta u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, gdje je s predsjedničinim savjetnikom Matom Granićem i SDP-ovim Josipom Klisovićem polemizirao o položaju Hrvata i izmjenama izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Knezović nam priznaje da postoje kontakti s Mostom.

- Već neko vrijeme intenzivno razmišljam da se politički aktiviram. Inače zastupam suverenističke ideje, a u svom dosadašnjem radu Most je dokazao da zastupa tu politiku - kazao nam je Knezović. S vodstvom Mosta razgovarao je o ideji da bude na njihovoj listi za Europski parlament, no ništa nije službeno ili konačno odlučeno.

U Mostu nam nisu željeli još ništa službeno potvrditi, no doznajemo da Most namjerava pridobiti Knezovića i ozbiljno računa na njega kao kandidata za EU izbore čime će uz njihova već poznata lica pokušati zadobiti potporu mlađih birača, birača koji zagovaraju ekonomske slobode kao i brojnih birača porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Očito je da ovakvim potezom Most planira oteti dio birača na koje je do sada tradicionalno računao HDZ. Knezović je i oštri kritičar unitarizacije BiH, budući da smatra kako Hrvati trebaju imati pravo na svoj entitet, čemu u prilog ističe tezu kako su Hrvati u ovakvoj BiH sustavno diskriminirani uz šutnju i odobravanje međunarodne zajednice.

Ovaj mladi student Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, rodom iz Posušja nekoliko je godina autor bloga na kojem piše uglavnom o društveno-političkim pitanjima i ekonomiji, a zastupa konzervativne vrijednosti i liberalne teze u ekonomiji, prvenstveno smanjenje poreznog opterećenja kako bi porasla zaposlenost mladih, ali i starijih. Iskustvo je stjecao i kroz rad u nevladinom sektoru u Hrvatskoj i BiH.

Vecernji list