LJUBO ĆESIĆ ROJS Bit će izbori u HDZ-u, ja ću se kandidirati za predsjednika

Ljubo Ćesić Rojs, Franjo Tuđman, Ljubo Ćesić Rojs, Gojka Šušak, Ljubo Ćesić Rojs, HDZ Hrvatske

U specijalnoj emisiji uživo iz studija 24sata u Oreškovićevoj ulici u Zagrebu prve neslužbene rezultate izbora i tijek prebrojavanja glasova pred kamerama su analizirali predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak i političar te umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

- Incident gospodina Madžara je štetio gospođi Grabar Kitarović nekih dva posto. Da je on u mojem stožeru davno bih ga maknuo. Tužan je dan da je danas dan naše podjele. Neka pobjedi onaj koji ima bolji program, zašto da se dijelimo - kaže Rojs.

- Vaso Brkić nije utjecajan kao prije, on u svojem Ljubuškom ne može skupiti 100 glasova - kaže Rojs.

- Kampanja je trajala dugo, danas ona hvala Bogu završava. Hrvatska će dobiti predsjednika ili predsjednicu i Hrvatska mora ići dalje i ne smijemo više gledati unatrag - rekao je Beljak.

- Neće prevagnuti glasovi iz BiH. Nemojmo dirati Hrvate u BiH, oni su platili preveliku cijenu - smatra Rojs i dodao da Milanović ima dobrih osobina.

Nakon objave izlaznik anketa, Rojs je rekao kako je Grad Zagreb podbacio.

- Mislim da će na kraju ta razlika biti jako mala - rekao je Rojs.

- Gospodin Plenković je u nezavidnoj situaciji unutar samog HDZ-a. Rekao sam mu da se ne miješa u druge stranke. Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada - kaže Beljak.

- Brkić je odmogao predsjednici. Ja sam joj posao poruku oko toga kao i Plenkoviću, nisu me poslušali. Ako predsjednica izgubi, nju će Vaso dovesti za predsjednicu HDZ-a. Vaso je petljao iza leđa Plenkoviću - rekao je Rojs i dodao da će se on kandidirati za predsjednika HDZ-a.

- Ako su rezultati točni, meni je drago da je Hrvatska napravila preokret i pokazala da je normalna država. Ono što je Kolinda napravila zadnjih mjeseci je bilo jako loše - rekao je Beljak.

Rojs je komentirao današnji napad na Milanovića. Kaže da je to bilo nepotrebno.

- Zaokruži svoje i odi dalje - kaže Rojs. Dodaje da Kolinda nije slušala njega i generale. Nije htjela čuti njihovo mišljenje.