Ljubić: Sadašnja politika HDZ 1990 je ispravna

Po njegovim riječima Sabor HDZ 1990 planiran je za kraj lipnja i vjerojatno će se održati u Mostaru, kao i dosadašnji sabori.

Na pitanje kakav smjer politike HDZ 1990 očekuje nakon sljedećeg Sabora, Ljubić je kazao kako HDZ 1990 vjerojatno nije ispunio sva očekivanja, ali kako s potpunom sigurnošću tvrdi da je na političku scenu Hrvata i BiH donio jednu novu kvalitetu te da temeljem toga ta politika zaslužuje opstati i jačati.

"To je politika koja na prvo mjesto stavlja opći interes, to je politika kojoj je interes naroda ispred stranačkog i osobnog, to je politika koja na isti način zastupa hrvatske interese bez obzira na regiju u kojoj žive", kazao je Ljubić, dodavši kako je on takvu politiku spreman podržati i u njoj ostati na bilo kojoj poziciji, dok ga služi zdravlje.

Govoreći o skorom ulasku Hrvatske u EU i utjecaju toga na iseljavanje Hrvata iz BiH, Ljubić je kazao kako Hrvati u BiH trebaju učiniti sve da BiH što prije krene k EU i da se priključi Hrvatskoj u Uniji.

"U svakom slučaju, ulazak Hrvatske u EU će imati pozitivne učinke za BiH, ali i Hrvate u BiH. Naravno, ako BiH bude zaostajala izvan procesa europskih integracija, što se, nadam se, neće dogoditi, onda bi ulazak Hrvatske u EU nosio sa sobom i određena iskušenja da dio Hrvata potraži svoju budućnost u RH što ne bi bilo dobro ni za BiH, ali ni za Hrvatsku", kazao je Ljubić.

Fena