Ljiljana Zovko: Bošnjaci zloupotrebljavaju demokraciju za dominaciju

ljiljana zovko

... vješto koristi standarde suvremene demokracije u Europi za ostvarenje dominacije.

"Potvrda ovakvog mog stava je činjenica da izaslanici bošnjačkog naroda nisu glasovali u Doma naroda BiH za prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH", rekla je Zovko za Večernji list.

Navela je kako je očekivala pozitivan stav u Domu naroda, odnosno da bi bilo logično da su politički predstavnici svakog od naroda, potpisnika sporazuma, suglasni u procjeni političke uloge Doma naroda u BiH, jer inače ovaj dom ne bi imao smisla, prenosi Srna.

Komentirajući činjenicu da vlast u BiH ne funkcionira na skoro svim razinama, Zovko je rekla kako je vidljivo da su pojedini politički subjekti već započeli kampanju i da je indikativno da se u zakonodavnom procesu povećava broj prijedloga izmjena zakona koje iniciraju pojedini parlamentarci, a uglavnom je riječ o minimalnim izmjenama.

Navodeći kako je zanimljivo da ovakvi prijedlozi u Zastupničkom domu dobiju potrebnu većinu za usvajanje, Zovko je upozorila da reformski prijedlozi zakona padaju, a populističke, nebitne korekcije prolaze.

Zovko je upozorila i da zagovornici građanske BiH, koji konzumiraju većinski paket političke moći, ne dopuštaju Hrvatima normalno političko zastupanje, ni bilo kakav mehanizam zaštite. "Zbog toga i ne funkcionira ni aktualni politički saziv", konstatirala je Zovko.