Leo PLOČKINIĆ: Hrvati imaju srce ko trolejbus, a ipak su zadnji okupirani narod u Europi

Piše: Leo PLOČKINIĆ (glavni urednik Informativnog portala Croportal.ba)

Kada se zadnjih dana predstavite kao Hrvat u javnom životu, odmah dobijete etiketu ustaše ili fašiste, a naročito ako niste po ukusu baščaršijske propagandne mašinerije. Sijući svakednevno medijsko-psihološki terror i strah među Hrvatima u BiH pokušavajući ih valjda ušutkati ili zaplašiti ili etnički očistiti iz tzv. Bosne i Hercegovine ne biraju se sredstva. Ako samo jedna nevladina organizacija, politička stranka ili intelektualac nisu po njihovom ćeifu odmah se diže medijska prašina i kreće se u žestoku medijsku ofanzivu protiv "hrvatskih ekstremista, fašista i iredentista". Rat kao da nikada nije ni prestao već se samo nastavio drugim sredstvima posredstvom medija bespoštedno ubijajući bilo kakvu klicu mogućnosti postojanja zajedničke tzv. BiH i fantazirajući o "unitarnoj, cjelovitoj i nedjeljivoj BiH" samo u glavama bošnjačkog političkog kruga. Hrvati u BiH nemaju skoro niti jednog javnog TV-a ili radija u svojim rukama ali zato svako bošnjačko selo ima i radio i TV stanicu okačenu o javni budžet.

Nije nikakva tajna kako se nad bh Hrvatima provodi majorizacija i represija, vrši se etnocid, kulturocid i etničko čišćenje. Danas se uzaludno Hrvatima pozivati na konstitutivnost jer bošnjački politički krug (nikako narod) ne želi Hrvate uopće u BiH ni kao narod niti kao politički jak element. Konstitutivnost je ono što oni kažu da jeste a ne tamo neki daytonski Ustav. Kada se na zidu napiše istina koja pogodi srce bošnjačke politike do te mjere da je može ubiti odmah se kreće u medijski rat protiv Hrvata ili institucije koja je izrekla istinu.

Ovih dana, jedan čitatelj  je poslao redakciji croportal.ba satiričan članak pod naslovom "Judini sinovi:Popis izdajnika hrvatskog naroda u BiH". Zvučao je više smiješno nego ozbiljno. Nema prijetnji, nema uvreda, nema ničega osim jedne bolne stvari: riječ IZDAJNIK. Teška je to kvalifikacija za imenovane ali i za njihove poslodavce koji su ih angažirali ali ima i onih koji su se sami ponudili da izdaju ono najdostojanstvenije i najsvetije: dostojanstvo i ponos hrvatskog naroda i njegove većinske biračke volje.

Muslimanski radikalni, a neki ih nazivaju i islamističkim, mediji iz Sarajeva su odmah članak proglasili listom za odstrijel gurajući i dalje vlastitu propagandu. Jedno je jasno: gazde u Sarajevu moraju zaštititi dostojanstvo svojih slugana koji su javno prozvani i inkriminirati ih kao žrtve "desničara" iz zapadne Hercegovine. Okupatorski mediji iz Sarajeva koji su proveli etničko čišćenje Hrvata i Srba sa svih bošnjačkih teritorija i iz saraj-teherana znaju da njihove podaničke sluge ne mogu funkcionirati bez dostojanstva i iole malog osjećaja sigurnosti da su u pravu. Zašto okupatori iz Sarajeva? Zato jer Hrvati nisu jednakopravni - Hrvati su majorizirani i posljednji okupirani narod u Europi koji nije slobodan a izdajnici mu otežavaju put ka slobodi. Zašto bi im se inače događalo "legalno i legitimno" preglasavanje?

Ako mi budemo šutjeli, a sigurno nećemo (osobito ja kao slobodan čovjek), kamenje će progovoriti. Hrvati su najbolji narod u Bosni i Hercegovini i imaju srce kao trolejbus jer da nemaju izašli bi na ulice i poput Egipta u Mojsijevo vrijeme i kao u Egiptu prije nekoliko dana - tražili bi i našli izlaz u slobodu, a ne bi trpjeli represiju sarajevske politike i medijski terror. No, ipak je bolje da Hrvati u BiH budu progonjeni nego da ih progoni savjest kao što se to već događa najbrojnijem narodu u Federaciji BiH. 

S druge strane, često Hrvati kažu da je hrvatska politika kriva za njihovo stanje i loš položaj. E, pa upravo smo u članku Judini sinovi, prozvali odgovorne za katastrofalan položaj bh Hrvata i dekonstituiranje te satirično sluge i pomagače bošnjačke politike. Jedino pozitivno za nas je što se mogu pobrojati na prste ruka, a jedino negativno jeste po njih što će ih povijest pamtiti kao Sajde Bajramoviće, odnosno sinonim za izdajnike većinske demokratske volje Hrvata u BiH. 

Nakon sljedećih izbora ih se više nitko neće ni sjećati: ni njihovi gospodari ni narod.