Lasić: HNŽ sljedećeg petka dobiva novu vladu

Vijeće ministara, Denis Lasić, HNŽ, Denis Lasić, HDZ BiH, Vlada HNŽ, Denis Lasić, Denis Lasić, Vlada HNŽ
"Zbog nekih manjih tehničkih primjedbi na predloženi tekst sam sporazum danas nije potpisan kako je najavljivano, no može se smatrati da je to praktično učinjeno. Uvijek treba bit oprezan, ali vidim da smo svi konačno ozbiljno shvatili situaciju, i vjerujem da će sljedećeg petka na sjednici Skupštine HNŽ-a biti potvrđena nova vlada", kazao je Lasić u telefonskoj izjavi za Fenu.

On je potvrdio medijske napise prema kojima će Vladu HNŽ-a činiti četiri stranke: SDP-u BiH i SDA pripast će šest ministarskih mjesta, a HDZ-u BiH i HDZ-u 1990 pet ministarskih mjesta, plus mjesto predsjednika Vlade.

Dodao je kako će HDZ-u BiH pripasti četiri mjesta, a HDZ-u 1990 dva, dok o podjeli ministarstava između SDA i SDP-a BiH nije htio govoriti. No, za očekivati je da će obje stranke dobiti po tri resora, s obzirom da i SDA i SDP-BiH u Skupštini HNŽ-a imaju po pet zastupnika.

O imenima budućih ministara, Lasić također nije želio govoriti, kazavši kako će se o imenima kandidata razgovarati kada se svi ostali detalji usuglase.

Kada je u pitanju raspodjela resora, po Lasićevim riječima, ona će ostati kao i u prošlom sastavu Vlade, s tim da je jedan od uvjeta da na čela svih ministarstava moraju doći novi ljudi.

Međustranački sporazum također predviđa da srpski član rukovodstva županijske Skupštine bude iz reda HDZ-a BiH, zaključio je Lasić.