Kukiću nitko ne osporava njegovu pripadnost hrvatskom narodu, ali nema legitimitet i neprihvatljiv je !

On je nagalsio da HDZ BiH nema razloga razgovarati s Kukićem, jer "on ne predstavlja nikoga''.

''Kukić se sve vrijeme predstavljao kao osoba izvan političkih dešavanja, te kao neutralan analitičar. Međutim, na kraju se ispostavilo da debelo igra za `platformaše` i SDP. Ne smatramo da je on u bilo čemu kompetentniji od našeg kandidata /Borjane Krišto/'', naglasio je Lovrinović.

On smatra da Kukiću ne pripada pravo na poziciju predsjedajućeg Vijeća ministara BiH, pri tome navodeći da mu nitko ne osporava njegovu pripadnost hrvatskom narodu.

''Međutim, on nema legitimitet i u tom smislu je neprihvatljiv'', poručio je Lovrinović.

Kada je u pitanju razrješenje situacije u vezi sa mandatarom za sastav Vijeća ministara BiH, Lovrinović očekuje da će, nakon sada već izvjesnog debakla prilikom glasanja za Kukića, doći do nove faze ozbiljnih razgovora.

Prema njegovim riječima, to bi značilo da se izlaz iz situacije pokuša pronaći kroz sastanke rukovodstava parlamentarnih stranaka.

On predlaže i kompletniji pristup cijeloj situaciji koji bi obuhvatao eventualnu rekonstrukciju u federalnim organima vlasti, ali i pitanje vlasti u Srednjobosanskoj županiji.

Kandidat za predsjedajućeg Vijeća ministara BiH Slavo Kukić je, sastankom s predstavnicima Demokratske narodne zajednice /DNZ/, danas počeo konzultacije sa političkim strankama u BiH kako bi osigurao većinu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Osim HDZ BiH, i iz SNSD-a su naveli da neće razgovarati s Kukićem. (srna)