Koordinacija Srba Mostar podržava kandidata SNSD-a za ministra Vlade HNŽ-a

SNSD, ministar Vlade HNŽ, kandidat

Koordinacija Srba Mostar u potpunosti podržava kandidata SNSD-a, kao nositelja Srpske liste, za ministra u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) te poziva mandatara Nevenka Hercega da se prilikom imenovanja ministara rukovodi "načelom autentičnog predstavljanja naroda", zaključeno je na sjednici Koordinacije Srba.

"Srpska lista, koalicija svih srpskih stranaka iz Republike Srpske koje imaju odbore u Federaciji BiH, lista je koja je na proteklim Općim izborima osvojila 1534 glasa srpskog naroda te se tako etablirala za jedinog relevantnog sugovornika, kako o problemima srpskog naroda u HNŽ-u, tako i o kadrovskim rješenjima za funkcije od kojih se očekuje da rješavaju te probleme i popravljaju položaj srpskog naroda u dolini Neretve", navodi se u priopćenju Koordinacije Srba.

Napominju kako je Koordinacija Srba Mostar krovna organizacija koja okuplja sva srpska udruženja i političke stranke koje djeluju na području Grada Mostara.

"Zbog toga smatramo da, bez lažne skromnosti i bez prebrojavanja krvnih zrnaca, predstavljamo najveći dio srpske populacije u Mostaru i da zato imamo pravo da stanemo iza kandidata jedine srpske liste i koalicije na prethodnim izborima", navodi se u priopćenju.

Iz Koordinacije Srba upozoravaju kako je nedopustivo imenovanje ministra iz reda srpskog naroda na način na koji je to rađeno proteklih godina - bez konzultacija sa srpskom političkom zajednicom.