Komšić: Josipović je u odnosu na BiH na krivom putu

Ja mislim da je to pogrešan put - izjavio je Komšić gostujući u političkom magazinu "60 minuta" kojega emitira TV Federacije BiH (FTV).

U toj emisiji koja već mjesecima otvoreno agitira u korist Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i podupire njezinog lidera Zlatka Lagumdžiju, Komšić je kazao kako je nastupila "očita promjena smjera" kod predsjednika Josipovića imajući u vidu izjave koje je ranije davao izbjegavajući dati otvorenu potporu bilo kojoj političkoj stranci u BiH.

- Nije riječ o neznanju niti o iznenadnoj ljubavi predsjednika Josipovića prema HDZ-ima, posebice ne prema jednom, nego o vrlo pragmatičnom interesu službenog Zagreba kada je riječ o svemu onome što se dešava u BiH - izjavio je Komšić.

Pojasnio je kako pri tom misli prije svega na činjenicu da se u Hrvatskoj približavaju izbori te kako stoga "postoji želja da se eliminira dominacija HDZ-a Hrvatske nad Hrvatima u BiH". "Po meni, tu se može tražiti jedan od razloga ovakvih nastupa (predsjednika Josipovića)", drži Komšić.

Druga važna stvar, kaže hrvatski član Predsjedništva BiH, jeste želja predsjednika Josipovića "da mu se problem Hrvata iz BiH ne prebacuje u Hrvatsku".

Dodao je kako je priča o teritorijalnoj reorganizaciji BiH kroz uspostavu novih entiteta potpuno nerealna, jer za to niti jedan narod ne može dobiti suglasnost druga dva pa pothranjivanje takvih planova samo stvara još veću zabunu među Hrvatima za što Komšić neizravno opet optužuje hrvatskog predsjednika.

(Hina)