ŽO SDP HNŽ-a poziva HDZ BiH da se prestane igrati s radnicima Aluminija

ŽO SDP HNŽ-a poziva HDZ BiH da se prestane igrati s radnicima Aluminija

Županijska organizacija SDP HNŽ-a poziva HDZ BiH da se prestane igrati s radnicima Aluminija s nerealnim planovima, koji nisu usuglašeni ni na nivou vlasnika, niti institucija sistema, a očigledno nemaju osiguranu ozbiljnu financijsku podršku za realizaciju.

Degutantna pisma Nadzornog odbora i menadžmenta, u kojem se izvinjavaju velikom voždu, prelazi sve granice ukusa i predstavlja vrijeđanje zdrave pameti.

Svima je jasno da je Aluminij žrtva HDZ-a i njegovog igranja politike i biznisa koji je bio paravan za jednu od najvećih pljački u povijesti ove zemlje.

Radnike pozivamo da prestanu pratiti lažnu politiku koja im nije donijela ništa dobro i svoje probleme započnu institucionalno rješavati preko Vlade FBiH i Vlade Hrvatske, koje imaju kapacitet da vode pregovore o strateškim partnerstvima i programima sanacije.

Nastavak radničkog pristajanja na scenario u kojem svoju sudbinu predaju HDZ-u moraju biti svjesni da su svoje šanse za obnovu radnih mjesta sveli na minimum i postali žrtva stranačkih trgovina koji nemaju nikakve veze s njima.

Ono što danas proživljavaju nije ništa nego iscrpljivanje koje su doživjeli radnici Sokola, Žitoprometa, Rudnika mrkog uglja i svih drugih giganata koje je HDZ uništio u svojoj borbi za hrvatske interese.

Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja firme izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici stoji u priopćenju.