Kitarović danas u prvoj službenoj posjeti BiH

kolinda

Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske ovom posjetom Grabar-Kitarović želi simbolično podržati put BiH ka Europskoj uniji te doprinijeti jednakopravnosti Hrvata koji žive u BiH.

Prvu službenu posjetu Grabar-Kitarović će početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Mladenom Ivanićem i članovima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u okviru ove posjete razgovarat će sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Šefik Džaferović, Borjana Krišto i Mladen Bosić te Bariša Čolak, Ognjen Tadić i Safet Softić).

Planiran je susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom. Grabar-Kitarović ranije je kazala da je za prvu državničku posjetu izabrala upravo susjednu BiH jer je Hrvatska zainteresirana za stabilnost BiH, za njezin ulazak u Europsku uniju i NATO te ponajprije i "iznad svega za konstitutivnu jednakopravnost svih triju naroda". 

Fena