Jurišić ostaje predsjednik, Perić napustio sjednicu

Sjednici je od ukupno 37 članova bilo nazočno njih 32 što je 86,48 posto. Ova činjenica je jasnim pokazateljem kako je članstvo HSP BiH kompaktno i očuvano te kako želi kroz institucije stranke djelovati poštujući Statut i ostale akte stranke, navedeno je u priopćenju. Na sjednici su izabrani novi dužnosnici i članovi kako Predsjedništva stranke tako i Glavnoga stana stranke, piše Večernji list.

Za dopredsjednike stranke te ujedno i članove Predsjedništva izabrani su Albert Šunjić (HNŽ) i Berislav Elez (SBŽ). Za članove Predsjedništva izabrani su: Đuro Marković (PŽ), Pejo Banović (TŽ) i Vinko Jakić (SŽ). Za tajnika Glavnoga stana HSP BiH izabran je Josip Milić (HNŽ), a za članove Glavnoga stana izabrani su Goran Franić (SŽ) i Ivan Fofić (HNŽ).

Na sjednici su jednoglasno donesene odluke o raspuštanju županijskih vijeća u ŽZH-u i HBŽ-u te raspuštanju podružnica: Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški.Nakon donesenih odluka Josip Perić s članovima Glavnoga stana iz HB Županije napustio je sjednicu.