Jurišić, Milić i Budimir bili članovi Komunističke partije

...naša Koordinacija je prisiljena reagirati na zlonamjerne, falsificirane i bez ikakva osnova utemeljene tvrdnje o zločinačkoj organizaciji „režima dr. Franje Tuđmana" u RH i vodstva HZ HB i HVO-a u BiH koje su iznesene u spomenutom političkom magazinu.

Za nas branitelje Hrvatskog vijeća obrane davanje izjava u političkom magazinu „60 minuta" o procesu koji se vodi protiv čelnika HZ HB i HVO-a sada kada je proces završen smatramo naojobičnijim idiotlukom. Novinari Domagoj Margetić, Ivica Đikić, Bakir Hadžiomerović i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin, mogli su biti svjedoci optužbe u tom procesu i iznijeti sve što su sinoć iznijeli u emisiji. S obzirom da nisu sudjelovali u procesu koji je završen, niti ih je itko zvao da o ovim ratnim događajima svjedoče, jer da su imali nešto konkretno reći tužiteljstvo bi ih zvalo za svjedoke optužbe.

Ali njihova namjera nije utvrđivanje povijesnih činjenica i utvrđivanje krivnje na temelju tih činjenica u sudskom postupku. Od 1990. g., kada su narodi bivše Jugoslavije odlučili srušiti zločinački komunistički režim i uvesti demokraciju u države nastale na tom prostoru, svi bivši jugoslavensko-udbaški elementi iz BiH i RH su se udružili s ciljem da pronađu nove fašiste kako bi mogli obnoviti novi antifašistički pokret koji bi trebao spriječiti istraživanje komunističkih zločina koji su se događali od 1945. do danas. Upravo tvorci ideje o „Tuđmanovoj zločinačkoj organizaciji" danas su glavni osumnjičenici za počinjene zločine nakon drugog svjetskog rata, kao što su Manolić, Boljkovac, a u Bosni i Hercegovini tek trebaju biti otkriveni.

Nimalo nas ne čudi što je dotični Bakir Hadžiomerović sa strahom u očima u emisiji pitao zašto ministar unutarnjih poslova RH Karamarko danas otvara istrage protiv počinitelja zločina komunističkog režima, kada su on i Zlatko Lagumdžija najavili najveću pobjedu SDP-a BiH od 1945. do danas.

Otvaranje procesa Titovoj Komunističkoj partiji i UDB-inim i OZN-inim egzekutorima masovnih zločina nad Hrvatima, Bošnjacima i ostalima zasigurno će „Waltera", koji je bio dugogodišnji komunistički visoki dužnosnik i koji baštini vlasništvo nad komunističkom zgradom u Sarajevu u kojoj su se osmišljavali i provodili najgori progoni političkih neistomišljenika, dovesti u poziciju da suoči svoju stranku, sljednicu Komunističke partije, sa odgovornošću za ove gnusne zločine.

Nimalo ne čude „spojene posude" Zagreba i Sarajeva znajući kakvoj istini priječe izlazak na vidjelo, godinama pokušavaju pronaći dežurnog krivca u demokratskim i domoljubnim snagama koje su uspjele srušiti jugo-komunistički režim i nasilno jednoumlje koje je vladalo 50 godina.

Najizražajniji nositelji jednoumlja u to vrijeme su bili režimski novinari koji su bili pod patronatom Komunističke partije. Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i Bošnjački institut su, u najboljoj maniri svojih prethodnika, obnovili taj sustav na Federalnoj televiziji i izazvali opće zgražanje u demokratskom dijelu međunarodne zajednice, BiH, RH i među uglednim novinarima.

Nimalo nas ne čudi da su se drugovi ponovo pronašli u koaliciji „Walter-Wolf", jer znajući da su Zvonko Jurišić, Petar Milić i Živko Budimir bili članovi Komunističke partije nije čudna potpora HSP-a BiH i Narodne stranke radom za boljitak, koju su utemeljili Manolić i Mesić, Bakiru Hadžiomeroviću da blati čelništvo HVO-a, HZ HB i dva HDZ-a koji imaju 90% potporu hrvatskog biračkog tijela u BiH . Očigledno da Bakir Hadžiomerović i njegov šef Zlatko Lagumdžija ne vide nove procese koji se događaju u svijetu gdje se svrgavaju dugogodišnji diktatori, njihovi režimi a i njihovi novinari i politički magazini. Vrijeme istine je pred nama i pokazat će tko je bio stvarna zločinačka organizacija, a tko žrtva, stoji u priopćenju Koordinacije Udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB.