Jurišić izbacio iz HSP-a Perića, Čambera i Krajinu. Perić: Jurišić je politički idiot

Naime, kako je nakon današnje sjednice Glavnog stana HSP-a BiH potvrdio predsjednik ove stranke Zvonko Jurišić, Perić, Čamber i Krajina od danas više ni službeno nisu članovi HSP-a.

-Perić više nije član stranke, iako nikada nismo ni imali njegovu pristupnicu. Za zamjenika predsjednika HSP-a smo imenovali Stanka Primorca Ćanu. Medijima ćemo kroz nekoliko dana dostaviti tonski zapis u kojem Perić tvrdi kako eventualnim izlaskom iz HSP-a neće ići u neku drugu stranku te kako će vratiti stranci mandat izaslanika u Domu naroda FBiH, izjavio je Jurišić te dodao kako je Perić mandat u Domu naroda FBiH dobio trgovinom s SDP-om i NS Radom za boljitak.

Tako je u zamjenu za mandat u Domu naroda HSP pristao bezuvjetno prepustiti NS Radom za boljitak pozicije direktora Robnih rezervi FBiH te Cesta FBiH.

-Članovi HSP-a više nisu ni Vjekoslav Čamber i Ante Krajina. Isključili smo i Branu Mihaljevića koji kod sebe drži pečat podružnice HSP-a u Livnu te Filipa Čambera. Vjekoslav Čamber je poslao dopis kojim nas je obavijestio da istupa iz HSP-a, kazao je Jurišić.

Također, predsjednik HSP-a je najavio je kako će se uskoro sastati s predsjednicima stranaka potpisnica platforme, kako bi utvrdili kakva će biti daljnja pozicija HSP-a u Vladi FBiH. Na razgovore će pozvati i ministre Krajinu i Čambera kako bi se ''vidjelo hoće li oni biti na liniji HSP-a jer su to pozicije koje pripadaju stranci''.

-Pretpostavljamo, pak, da Krajina i Čamber više neće biti na našoj liniji. Procedura njihove smjene je jako komplicirana. Utjecaj HSP-a u Vladi FBiH više ne ovisi samo od ministara, nego od našeg utjecaja u Parlamentu FBiH i od naših koalicijskih partnera. HSP nema utjecaja u Vladi FBiH već više od godinu dana, izjavio je Jurišić te naglasio kako je Glavnom stanu danas ponudio i ostavku na dužnost predsjednika stranke jer se smatra najodgovornijim za kaos u HSP-u. Međutim, njegova je ostavka odbijena.

S druge strane, Periće je za Dnevno kazao kako HSP-u zasigurno neće vratiti mandat izaslanika u Domu naroda FBiH. Tvrdi kako je mandat dobila lista Josipa Perića, a ne HSP.

-Jurišić je politički idiot. Svi ljudi koji nešto misle svojom glavom su ga napustili. To je dokaz kuda plovi taj brod. On nije ništa učinio da dobijem mandat, niti sam ga njemu dužan vratiti. Nisam među onima koje je kupovao reketarenim novcem. Nisam mu ništa dužan. Zbog toga apsolutno ne želim s tom političkom nakazom imati posla. Ne želim s njim ići čak ni u istu crkvu, rekao je Perić.

dnevno.ba