Josip Šimić: Koji ste licemjeri, pljeskali ste kada sam pisao o Čoviću

Josip Šimić

Bravo Josipe, uz tebe smo, tako je! Vjerujte mi! Da je dokument govorio, da ga je srušio i moj rođeni otac, objavio bih ga bez razmišljanja! Koje licemjerje! Za vas je mnoge istina samo ono što vi želite čuti!", razočaran je Šimić, piše dnevni-list.ba.

Najpoznatiji bh zviždač i teolog, Josip Šimić, koji je u središte javnosti dospio objavom niza tekstova o korupciji i političkim ubojstvima u bh. političkom miljeu, isključen je iz Demokratske fronte Željka Komšića i nije više predsjednik Vijeća za etička pitanja te stranke, nakon što je na naslovnici Dnevnog avaza objavljeno da ‘Predsjednik Vijeća za Etička pitanja DF-a o, Šimić optužuje Bošnjake za rušenje Starog mosta'.

Šimić je isključen iz DF-a jer je objavio informaciju i navodni dokument od 7. studenog 1993. u kojem stoji da je rušenje Starog mosta u Mostaru naredio Arif Pašalić, tadašnji zapovjednik 4. korpusa Armije BiH.

No, da ovo neće biti i kraj Šimićevog djelovanja pokazuju i njegove objave na društvenim mrežama, a u kojima otkriva i svoje izvore u prije objavljenim kolumnama.

Šimić ne odustaje

"S obzirom da Demokratska fronta BiH u svome Statutu, odnosno Pravilniku ima 69. članova, predlažem da uvedu i 70.-ti član, kojim se obvezuje, da onaj "ko zadnji napusti ili bude isključen iz te stranke pod optužbom da "surađuje sa SDA", kao ja, da ugasi svjetlo, zavrne vodu i zaključa vrata!", jedna je od njegovih posljednjih reakcija koje su uslijedile nakon što je isključen iz Komšićeve stranke.

Između ostaloga, Šimić tvrdi da su mu dokument, zapovijed Arifa Pašalića o rušenju Starog mosta dostavile tajne službe, a da je i izvor njegovih informacija, između ostalih bio i Zlatko Miletić, glavni tajnik DF-a i nekadašnji direktor FUP-a.

Ovaj mladi teolog, koji je seriju svojih oštrih ali i kontroverznih tekstova počeo pisanjem o povezanost s korupcijom predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, pa sve do bošnjačkog političkog i vjerskog vrha i pravosuđa, kako kaže, razočaran je napadima od strane pojedinih pripadnika bošnjačke nacionalnosti koji su mu "do jučer pljeskali na otvorena pisma o Čoviću".

"Koji licemjeri"

"A sada kada sam objavio istinu i zavirio malo u drugi ćošak, naišao sam na osude. Svi vi volite istinu vidjeti u tuđim redovima, a kad vam tko prezentira još s dokazima šta ima i u drugim redovima, odmah nastaju osude, uvredljivi komentari, koji samo sadrže kvazi supstrat: "Šimić je objavio laž, on je lud", a da pritom ne nude nikakav dokaz koji bi demantirao moju objavu! Ali, da je kojim slučajem Šimić objavio da je HVO srušio most, svi bi mi pripadnici bošnjačke nacionalnosti pljeskali i govorili: Bravo Josipe, uz tebe smo, tako je! Vjerujte mi! Da je dokument govorio, da ga je srušio i moj rođeni otac, objavio bih ga bez razmišljanja! Ili još bolje, da ovaj dokument dokazuje da Dragan Čović svaki mjesec mutira u vukodlaka i da sam ga objavio, svi bi mi Bošnjaci rekli: Bravo Josipe uz tebe smo! Koji licemjerje! Za vas je mnoge istina samo ono što vi želite čuti!", razočaran je Šimić, koji sada najavljuje i tekstove o korupciji i skandalima u svojoj bivšoj stranci - DF-u.