Jerko Ivanković Lijanović: HDZ BIH glavni je krivac za majorizaciju Hrvata u BIH

Jerko Ivanković Lijanović: HDZ BIH glavni je krivac za majorizaciju Hrvata u BIH

Vrijeme je da ova zemlja i ovi ljudi imaju političko vodstvo koje zaslužuju, političko vodstvo sa jasnom vizijom i metodama za izbavljanje iz krize, a ne vladare i elite koji zbog svojih foteljačkih interesa ne žele napredak običnog građanina i cijelog društva zajedno.

Želim istaći da podržavamo svaki opravdani vid nezadovoljstva građana, pa i Hrvata, koji danas prosvjeduju zbog lošeg položaja i alarmantnog stanja u kojem se nalaze. Pozivamo ih ovom prilikom da prosvjeduju ispred zgrada HDZ-a BiH u gradovima u kojima se okupljaju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog katastrofalno loše politike koju je HDZ BiH vodio svih ovih godina. Jedina je istina da HDZ BiH u proteklih petnaest godina nije ništa uradio po pitanju zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, nego ih je gurao u marginaliziranje, izolacije i dužničko ropstvo.

Kao i Hrvati smatramo da su i Bošnjaci, Srbi i ostali u BiH uistinu ugroženi, ali zbog lošeg socijalno ekonomskog stanja u koje ih je dovelo bivše loše političkog vodstvo. Stoga je što prije neophodno krenuti u reforme svih sfera života, ali na principima međuetničke suradnje, a ne konflikta. To je jedini ispravan put do boljitka za sve nas u ovoj zemlji", izjavio je Jerko Ivanković Lijanović dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.