Izetbegović: Uključiti dva HDZ-a u vlast na razini BiH

Bakir Izetbegović, Zločin, Bakir Izetbegović, BIH, Bakir Izetbegović, BIH, vlast, Bakir Izetbegović, savjetnica, sanja đaković, dnevni avaz, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik, Slaven Raguž, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, Bakir Izetbegović, obećanja, obećanje, Bakir Izetbegović
Ističući da je normalizacija odnosa, odnosno bolja budućnost u regiji, nemoguća bez dijaloga, dogovora i kompromisa Izetbegović je ocijenio da su do sada popravljeni odnosi sa Zagrebom i Podgoricom.

"Slijedi nam Beograd, a bošnjački član Predsjedništva BiH sedam godina nije otišao u Srbiju", rekao je Izetbegović, dodavši da je predsjednik Srbije Boris Tadić dao nekoliko vrlo prihvatljivih i ohrabrujućih izjava.

Bošnjački član Predsjedništva BiH naglasio je da je uvijek podržavao i da će podržavati jedinstvo islamske zajednice.

"Ako Srbi mogu imati patrijarha u Beogradu čija se ovlaštenja odnose i na Srbe u BiH, zašto Bošnjaci ne bi imali reisa u Sarajevu koji organizuje vjerski život Bošnjaka u Srbiji", rekao je Izetbegović.

Podsjećajući da je podržavao muftiju Islamske zajednice Srbije Muamera Zukorlića, Izetbegović je konstatirao da je pogriješio.

fena