IZETBEGOVIĆ Ravnopravnost svih naroda i građana u Mostaru osnovni cilj SDA

Bakir Izetbegović
Fena

Rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA), predvođeno predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, potpredsjednikom Denisom Zvizdićem i članom stranačkog predsjedništva Fadilom Novalićem, održalo je sastanak s predstavnicima Županijskog odbora (ŽO) SDA Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Osim o stanju u HNŽ, predsjednik ŽO SDA HNŽ Edin Mušić upoznao je rukovodstvo stranke i o tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, o narednim političkim aktivnostima te planovima za 2020. godinu, a pregled stanja u Mostaru prezentirali su i predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago te ostali sudionici sastanka referirajući se po područjima za koja su zaduženi, priopćeno je Press službe ŽO SDA HNŽ.

Izetbegović je u svom obraćanja stranačkim kolegama prezentirao trenutnu političku situaciji u BiH s naglaskom na aktualne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na, kako se navodi, gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi, izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanja u daljem razvoju događaja u narednom periodu.

"Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u pregovorima s HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedni", istaknuo je Izetbegović.

Tijekom razgovora o planiranim infrastrukturnim projektima u Hercegovini, Izetbegović, Zvizdić i Novalić iskazali su namjeru Predsjedništva SDA za pružanje maksimalne podrške biznis planovima, projektima i idejama koji se kreiraju na ovom području naglašavajući kako HNŽ ima poseban značaj.

Predsjednicima općinskih odbora i kadrovima SDA u Hercegovini, rukovodstvo SDA obećalo je punu podršku u budućem političkom djelovanju, stoji u priopćenju.