Izetbegović potrošio više nego Radmanović i Komšić zajedno

Navedeno je to u izvještaju o utrošku sredstava za tekuće izdatke u prvih sedam mjeseci ove godine u koji je "Glas Srpske" imao uvid.

U izvještaju je navedeno da je Izetbegovićev ured najviše novca izdvojio za ugovorene usluge, koje su koštale 64.195 maraka. U izvještaju nije precizirano o kakvim se uslugama radi.

Na usluge reprezentacije Izetbegović i njegovi suradnici potrošili su 23.859 maraka, a na usluge informiranja 5.601 marku.

Izetbegović je imao i protokolarne troškove koji su iznosili više od 4.930 maraka, te ostale usluge koje su plaćene dodatnih 3.050 maraka.

Ured člana Predsjedništva BiH Željka Komšića potrošio je u prvih sedam mjeseci za ugovorene i druge usluge 52.624 marke.

U okviru ovih troškova najviše novca dano je za ugovorene usluge - 24.500 maraka, što je više nego dvostruko manje nego što je za iste namjene potrošio Izetbegović.

Komšić i njegovi suradnici potrošili su više od 13.000 maraka za reprezentaciju, dok su protokolarni troškovi iznosili oko 5.790 KM.

Komšićev ured potrošio je za usluge informiranja oko 2.750, a za usluge tiskanja 1.345 maraka.

Kada su u pitanju ugovorene i druge posebne usluge, najštedljiviji u prvih sedam mjeseci ove godine bio je ured člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića, koji je za te svrhe izdvojio 33.329 maraka.

Najveća stavka u okviru ovih troškova odnosi se na usluge reprezentacije za koje je potrošeno 20.755 maraka.

Izdaci za ugovorene usluge iznosili su 5.950 maraka, usluge informiranja 3.291, a za protokolarne i ostale usluge nešto više od 1.000 maraka.

Predsjedništvo BiH ove godine na raspolaganju ima ukupno osam milijuna maraka, a za ugovorene i druge usluge namijenjeno je 1,16 milijuna maraka.

Zanimljivo je da članovi Predsjedništva BiH u proračunu imaju stavke namijenjene za troškove za biblioteke i školski materijal, elektronsku i fotografsku opremu, te opremu za prenos podataka i glasa. Ove godine, međutim, nisu planirali troškove za te namjene.