Izetbegović otkazao dolazak u Mostar, a Radončić ne želi bez njega na sastanak

bakir

... je neophodno i jedino primjereno da se što prije u institucijama BiH organizira sastanak s ciljem ubrzanja provedbe Reformske agende i procesa europskih i euroatlanskih integracija BiH na kojem bi sudjelovanje uzeli predsjednici svih političkih stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou, ili u širem formatu s predsjednicima svih parlamentarnih političkih stranaka koje su 2015. godine potpisale Izjavu o spremnosti BiH na provedbu Reformske agende, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Predsjednik SDA, navodi se u priopćenju, smatra da je neprimjereno razgovarati u krnjem sastavu i u atmosferi u kojoj neki od najavljenih sudionika sastanka koordinirano ruše Vijeće ministara i druge institucije BiH.

Na sastanak u Mostar neće ići ni Fahrudin Radončić. Lider SBB-a je jučer u telefonskom razgovoru s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem iznio pretpostavku da očekuje kako će Bakir Izetbegović otkazati svoj dolazak na način da zaoštrenom retorikom nastavi predizbornu kampanju koju već mjesecima preuranjeno vodi.

Radončić je Čoviću priopćio da ni on neće doći na radni ručak u Mostar ukoliko se tamo ne pojavi i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, jer se time gubi politički kapacitet i smisao cijele namjere da se razgovara u što širem sastavu.

I jučerašnja odluka predstavnika Saveza za promjene da zbog prisustva Dodika ne idu u Mostar, „jer je inače ovakva vrsta susreta besmislena", dodatno je doprinijela da Čovićeva inicijativa najširih konsulatacija ne bude realizirana.