Izetbegović: Nadam se da bi do kraja veljače moglo doći do formiranja vlasti

"Stavovi su se približili, svi sudionici sazrijevaju. Nažalost, nama trebaju mjeseci da dostignemo do nečega do čega se, racionalnim razmišljanjem, može doći za par dana. Nadam se da će to konačno dati rezultat do kraja veljače i cijenim da je vrijeme da se prestane s kapricima", kazao je Izetbegović.

On je mišljenja da zbog kašnjenja s imenovanjem nove vlasti gube svi u BiH, posebno u oblasti ekonomije, te da će za sve biti bolje da to pitanje što prije bude riješeno. "Čak i za kočničare. Svi smo u istom brodu, ako stojima svi stojima, ako se pokrenemo, svi se pokrećemo ka sigurnosti," ističe Izetbegović.

Kao jedan od načina da se u BiH stvari ubrzaju i efikasnije djeluje vidi u izmjeni zakona i tome da se parlamentarcima plaća uvjetuje rezultatima rada.

"Vidjeli biste kako bi ljudi požurili s formiranjem vlasti kad bi im bila naredna plaća dovedena u pitanje", ističe Bakir Izetbegović.

Za sebe kaže da odavno nije više radio nego sad na funkciji člana Predsjedništva BiH jer je Predsjedništvo dosad jedino tijelo formirano od novih vlasti.

(Fena)