Izetbegović: Ispričavam se za svaku nevinu žrtvu Armije BiH

On je rekao da je poboljšanju atmosfere doprinijela i posjeta predsjednika Srbije Borisa Tadić Srebrenici, ali i puštanje Ilije Jurišića na slobodu.

"U smjeru normalizacije odnosa između BiH i Srbije trebalo bi nastaviti, dogovorima, usvajanjem nekih novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja između dve zemlje, kao pitanja granica, a jedan od koraka trebale bi biti i uzajamne posjete visokih dužnosnika Srbije i BiH", rekao je Izetbegović u emisiji "Kažiprst" RTV B92, koja će biti emitirana u ponedjeljak.

Upitan koliko se odnosi Srbije i Hrvatske reflektiraju na BiH, Izetbegović je rekao da ima utjecaja i da su nekada Beograd i Zagreb "imali pogubno loš uticaj", ali da danas se osjeti boljitak.

"Predsjednik Srbije Boris Tadić smiruje odnose u BiH, a predsjednik Hrvatske Ivo Josipović naročito smiruje i na najbolji način se brine o Hrvatima u BiH", rekao je Izetbegović.

On je dodao da se nedavno u Dubrovniku susreo sa Josipovićem, koji mu je prenio da će a Tadićem "razgovarati u nekoj mjeri i o BiH".

"Josipović je jako zainteresiran za stabilne odnose u BiH. Da smo se 1992. snažno suprotstavili ratu ne bi stradalo stanovništvo. Pola Hrvata nedostaje u BiH, to je rezultat glupe politike, glupog dogovora iz Karađorđeva. Hajde da ovog puta budemo pametniji", rekao je Izetbegović, koji se ispričao za svaku nevinu žrtvu Armije BiH.

Srna