FOTO  Izaslanstvo HDZ-a posjetilo općine Konjic, Jablanica i Prozor

Izaslanstvo HDZ-a posjetilo općine Konjic, Jablanica i Prozor

Izaslanstvo HDZ-a BiH HNŽ  na čelu sa predsjednikom županijskog odbora Stjepanom Boškovićem, predsjednikom Vlade HNŽ  dr. Nevenkom Hercegom i ministrima u Vladi HNŽ posjetilo je u petak, 21. studenoga 2019. godine, općine Konjic, Jablanica i Prozor – Rama.

Radni sastanci sa OO HDZ-a BiH navedenih općina održani su sa ciljem plana i ohrabrenja za nadolazeću izbornu 2020. godinu, te se u bitnoj mjeri pomaknute granice koje HDZ BiH želi u ovim općinama.

Sa svim nedaćama i majorizaciji, te nepoštivanju konstitutivnosti u općini Konjic, sudionici sastanka zaključili su jedno, a to je najmanje mandat u OV Konjic na predstojećim lokalnim izborima. Hrvati Konjica moraju imati svog legitimnog predstavnika u OV, te na taj način osnažiti svoj položaj i biti pri pomoći Hrvatima općine Konjic. Prema popisu iz 1991. godine općina Konjic brojala je 11 500 Hrvata da bi sada, nakon svega što nam je novija povijest donijela, živi samo njih 10 %, točnije 1550 žitelja. Čelni ljudi HDZ-a BiH HNŽ ponudili su svu moguću pomoć OO HDZ-a BiH Konjic i Hrvatima Konjica, te istaknuli kako je krajnje vrijeme da prestane majorizacija Hrvata Konjica koja traje već dugi niz godina.

Posjeta OO Jablanica išla je u sličnom smjeru i kontekstu kao i posjeta OO Konjic.  Međutim, iako HDZ BiH  ima vijećnika u ovoj općini, predsjednik Bošković kao imperativ naglasio je da na lokalnim izborima 2020. godine  HDZ BiH u OV Jablanica želi imati dva vijećnika, kako bi se dodatno osnažio položaj Hrvata u ovoj općini. 

Također, domaćini su upoznali izaslanstvo sa svim nedaćama i problemima u kojima se nalaze žitelji Hrvati općine Jablanica, na što su čelnici županijskog HDZ-a BiH kao odgovori dali da u njima svima koji su došli imaju istinske prijatelje i da je razlog dolaska prikupljanje informacija s terena u cilju poboljšanja života Hrvata Jablanice.

Sastanak sa OO HDZ-a BiH Rama išla je u smjeru ponovnog vraćanja na vlast u ovoj općini, koja posjeduje ozbiljni potencijal za razvoj, a godinama ne ide u pravom smjeru i taj potencijal se ne koristi, što je na štetu svih žitelja Rame.

Predstavnici županijskog izaslanstva stavili su se na raspolaganje za bilo kakvu pomoć novoizabranom predsjedniku OO HDZ  BiH Rama, Josipu Grubeši koji će voditi HDZ BiH u Rami kako je zaključio zajedno sa predsjednikom županijskog HDZ-a Stjepanom Boškovićem do pobjede u Rami i načelničke pozicije.

Također, predsjednik Vlade dr. Nevenko Herceg kao i ministri u Vladi HNŽ-a dali su snažnu potporu OO HDZ BiH Rama za nadolazeće lokalne izbore, te su naveli čitav niz projekata koje HDZ BiH kroz sredstva proračuna potpomaže na području ove općine čime su pokazali koliko zaista HDZ BiH pomaže ovoj općini, te će istim tempom i nastaviti, piše u priopćenju.