Ivica Todorić na Youtubeu: 'Predsjednik Sabora bio je jedini iskren, rekao je 'Todoriću moraš otići''

Ivica Todorić, Agrokor, YouTube, kako je otet agrokor
"Politika je apsolutno odigrala glavu ulogu u cijelom ovom slučaju Agrokora. Prvi moj susret s politikom je bio kad me jedna od velikih svjetskih banaka zvala i počeli pričati kako imaju komunikaciju s predsjednikom Sabora, da on savršeno govori o meni. To je bilo uzastopno nekoliko puta i nisam mogao biti bezobrazan i bahat da ne odgovorim na pozive predsjednika Sabora, a jednako tako sam bio svjestan da nisam nikad bio i nisam poznavao ni njega ni premijera pa sam mislio da je red da se javim i premijeru i da pokušam, kao najveća hrvatska kompanija, naći se s obojicom i da predstavim Agrokor i odgovorim na pozive koje sam dobio." Ovako je Ivica Todorić započeo novi vlog na svom Youtube kanalu naziva "Kako je otet Agrokor?".

U nastavku priča kako je nazvao ured premijera i dogovorio sastanak, nakon čega su se najavili i potpredsjednica Vlade i ministar financija.

"Bio sam iznenađen ponašanjem potpredsjednicom Vlade koja kao da je već tada bila zadužena za ono što se u konačnici i dogodilo, a to je nacionalizacija Agrokora", kaže Todorić.

"Dogodio se taj tajni sastanak koji je bio po noći. Na njemu su bili predsjednik Sabora, premijer, potpredsjednica Vlade i ministar financija, ja i moj suradnik Ivan Crnjac. Tamo je jedini bio iskren predsjednik Sabora koji je rekao 'Todoriću, ti si napravio puno dobroga, ali ti trebaš otići'. Bio je energičan i iskren, doduše, ja se nisam s njim složio.", nastavlja Todorić, nakon čega počinje pričati o tome kako su onda krenuli medijski napadi na njega.

U to vrijeme predsjednik Sabora bio je Mostovac Božo Petrov.

Cijeli video pogledajte u nastavku.