Ivanić: Komšić zavađa i vrijeđa, što više njegovih izjava, to manje BiH

...kako ih on ne bi smio iznositi kao dužnosnik koji vodi BiH.

"To što ih Komšić iznosi govori da njegov cilj nije čuvati povjerenje u BiH nego zavađati, ali sreća je da njegove izjave nikoga više posebno ne mogu zanimati niti uzbuditi jer smo na njih davno već navikli", rekao je Ivanić Srni, reagirajući na izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kako je "politika koja je 90-tih godina prošlog stoljeća dolazila iz Beograda, a koja se vezuje za društvo oko Dobrice Ćosića, bila nacistička".

Prema Ivanićevim riječima, što je više ovakvih Komšićevih izjava - to je manje BiH.

"Što je više ovakvih političkih gluposti koje on izriče - to je manje povjerenja i to su manje šanse da se BiH izgradi kao normalna zemlja", smatra Ivanić.

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić smatra krajnje neprihvatljivim posljednje optužbe člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, posebno zbog činjenice da je Dobrica Ćosić kao partizan sudjelovao u Drugom svjetskom ratu i svoj život posvetio izgradnji društva u kojem ljudi nisu diskriminirani po bilo kom osnovu.

"S druge strane, one ratne zastave, trube i pokliči koje smo čuli devedesetih godina iz Zagreba, a koji su se prenijele u Sarajevo, nešto su sa čime se, nažalost, Komšić identificirao u proteklim ratnim sukobima na prostoru BiH", rekao je Tadić Srni.

Tadić je zaključio kako bi, u najmanju ruku, bilo pošteno da Komšić ne stavlja u usta one ljude koji su krvarili boreći se protiv Hitlera.

Ukoliko ima potrebu baviti se karakteriziranjem događaja iz Drugog svjetskog rata ili nakon haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za `Oluju`, neka Komšić povuče liniju između težnje Pavelićeve NDH i onoga što je Franjo Tuđman radio", rekao je Tadić.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je jučer kako je "politika koja je 90-tih godina prošlog stoljeća dolazila iz Beograda, a koja se vezuje za društvo oko Dobrice Ćosića, bila nacistička".

"BiH se sudarila sa zlom fašizma i nacizma tijekom 90-tih godina koje je nastalo u susjedstvu i tu je bilo riječ o regionalnom fašizmu", rekao je Komšić kao uvodničar na sesiji Asocijacije neovisnih intelektualaca Krug 99 o temi "BiH se brani antifašizmom". (Srna)