Ivana Marić: Željko Komšić se ponaša djetinjasto i neodgovorno

Ivana Maric

... Dnevni avaz da je evidentno da su apetiti DF-a porasli te da je “malo ministarstava koliko oni apetita imaju”.

"DF se od početka ponaša vrlo politički nezrelo i iznenađeno. Pokušavaju da se na svaki način izvuku iz koalicije. Zaista je malo nejasno njihovo ponašanje. Zato se ne može pratiti slijed njihovih odluka. Jer, nakon dva-tri mjeseca, koliko stoji ista ponuda HDZ-a BiH, oni su tek sada reagirali na nju", kaže Marić.

Ponašanje stranke Željka Komšića opisuje nezrelim i neodgovornim prema svojim biračima.

"Prvo su srozali vrijednost glasa svojih birača dajući toliko pozicija HDZ-u, a s druge strane sada traže više i blokiraju daljnji proces formiranja vlasti", ističe Marić.

Komentirajući najavu da će DF podržati formiranje manjinske Vlade SDA - HDZ, kazala je da je to "zaista djetinjasto ponašanje Komšića".

"Ne smije se desiti da nema vladajuće koalicije u Federaciji, a to ne mogu biti samo SDA i HDZ", tvrdi Marić.

Politički analitičar i profesor Filozofskog fakulteta u Tuzli Srđan Vukadinović cijeni da je ovo čin neodgovornih aktera "koji očito ne misle o dobrobiti građana".

"Da nije tako, ne bi zapelo na broju mandata, već bi se bavili suštinskim rješavanjem problema građana. Sada je zapelo na DF-u. Možda je ovo i dobro, da građani vide kakvi političari danas dobivaju glasove", kazao je Vukadinović.