Ivan Musa: Borit ćemo se protiv Zlajoglu Lagumdžije i ogavnih izdajnika

n je rekao da će Republika Hrvatska uvijek pozdraviti zrelu i odgovornu politiku, koja se neće dati isprovocirati od onih koji samo žele da Hrvati počine neku stratešku grešku.

„Pod vodstvom Tuđmana smo postali svoji na svome. Sjetimo se i danas tih iskustava i neka nam to iskustvo bude vodilja. U RH imamo i političko suglasje da BiH mor biti država u kojoj će hrvati biti ravnopravni.", zaključio je Vukelić.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Vlado Majstorović da to što je prisutne zastupnike hrvatskog naroda netko spriječio da obnaša vlast ne amnestira od odgovornosti da svjedoče da je Bosna i Hercegovina podjeljena na srpski i bošnjački dio i da su Hrvati u svemu potpuno obespravljeni.

Prof. Jakov Pehar: Hrvati se trebaju svrstati u četverokut
Prof. dr. Jakov Pehar je objasnio da da je potrebno da se Hrvati svrstaju u četverokut četverokut koji čini politika, crkva, akademska zajednica i mediji i da efekat i rezultat neće izostati. „Gospodo, podsjetio bih na filozofsku misao velikog čovjeka fra Didaka Buntića, koji je u svojim zapisima poručio: 'Ko ne voli i ne radi svoju zemlju, znojit će se na tuđoj!'", poručio je Pehar

Nakon njega se skupu obratio prof. dr. Zdravko Tomac.

Prof. Zdravko Tomac: „Imenujmo izdajnike!"
Poštovano predsjedništvo, psolanici i gosti, danas sam ponosan jer vas vidim složne, mislim da je to potrebno hrvatskom anrodu. Mi ne možemo promijeniti tuđe politike, ali možemo svoju, mi moramo kao što je Isus rekao - došao sam na svijet i donio mač - mi moramo uzeti mač da razdvojimo pravdu od nepravde, domoljube od izdajica. Tuđman je stvorio hrvatsku državu i on će biti najveći u aleji hrvatskih velikana. Vi volite svoj narod, ne mogu se pobjediti oni koji se žele žrtvovati za svoj narod. Za kraj savjet: Imenujmo one koji služe onima koji nas hoće porobiti, koji hoće vladati umjesto nas, prestanimo s njima komunicirati. Komšića svaki Hrvat koji je domoljub treba prestati primati, s njime kotnaktirati. Slaba je pomoć Hrvatske vama, kada nakon izbora on bude primljen kao legalni i legitimni predstavnik hrvatskog naroda. Ovdje sam vidio puno pravaša, dajte se ujedinite i ove pravaše koji su se prodali Lagumdžiji natjerajte na ostavke, a vama gospodine Čović i Ljubić želim puno uspjeha. Ujedinili ste nas ponovo, a mi Hrvati u Hrvatskoj moramo raditi više da vam damo pravu podršku, a ne samo verbalnu."

Ivan Musa: Borit ćemo se protiv Zlajoglu Lagumdžije i ogavnih izdajnika
Predsjednik HKDU BiH Ivan Musa je u obraćanju okupljenima rekao da „islamsko Sarajevo podržava Miloševićev projekat jedan čovjek jedan glas!" Predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju je cijelo vrijeme nazivao „Zlajoglu Lagumdžija".

„On radi gore od onih koji su nas osvajali, nabijali na kolac, i haračili od 15. do 19 stoljeća. Mi se nećemo pokoriti sarajevskoj čaršiji, neće nas staviti u novu Jugoslaviji. Zlajoglu Lagumdžija je predstavnik suvremenih osmanlijskh osvajačkih pohoda!", rekao je Musa, objasnivši da je Lagumdžija marginalizirao druge bošnjačke opcije, budući da svi Bošnjaci podržavaju unitarizam.

„Mi smo se okupili da kažemo takvim ugnjetačima da ćemo se boriti protiv Zlajoglua i odurnih i ogavnih izdajnika našeg naroda đenerala Budimira Jurišića i Đapića. Platofrmaši nas prisiljavaju da živimo s nelegalnošću, uz podršku međunarodnih krugova. Cijela nacija je izbačena iz ustava. Mi moramo kazati da Hrvatski narodni sabor ima ulogu entiteta. I neka zna federalni diktator Zlajoglu Lagumdžija da se hrvatski narod neće predati. HNS poručuje platformašima da koncept jedne nacije neće proći!", završio je Musa posljednje izlaganje na Hrvatskom narodnom saboru.

Radiosarajevo