Istaknuti članovi napuštaju HDZ 1990 ?!

Po pisanju lista, sve je izvjesnije da će se nezadovoljnicima pridružiti i više pojedinaca iz općinskih vijeća, županijskih skupština, čak i Doma naroda Parlamenta FBiH.

- Nakon bivšeg predsjedajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Stjepana Krešića i tajnika Općinskog odbora HDZ-a 1990, odnosno općinskog vijećnika u Gornjem Vakufu Ivice Škore, svoj rad u Ljubićevoj stranci zamrzao je i Odbor HDZ-a 1990 u Tuzlanskoj županiji. Očekuje se da bi oni uskoro mogli donijeti odluku o pristupanju HSP-u. Najozbiljniji transfer najvjerovatnije će napraviti načelnik Prozora i predsjednik HDZ-a 1990 te općine dr. Jozo Ivančeivć. S njim će HDZ 1990 napustiti većina članova i poznatih kadrova te stranke u Prozoru, uključujući i još aktualnog ministra zdravstva u Vladi HNK dr. Luku Faletara - piše Dnevni Avaz.

Navodno su u tijeku pregovori o njihovom prelasku u HSP, a ukoliko se to dogodi stranka Zvonka Jurišića tako bi dobila osam općinskih vijećnika u Prozoru, dva županijska i jednog izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Sarajevski list piše da prozorski „ljubićevci" traže i određene protuusluge. Inzistiraju, tako, da njihov favorit Ivo Zane bude predsjednik Nadzornoga odbora „Elektroprivrede HZHB" (Zane je sada član NO), da inženjer Vlado Matešić bude izvršni ravnatelj za proizvodnju električne energije, a da Ivan Brizar ili Pero Kudić, brat člana Središnjeg izbornog povjerenstva Mile Kudića, budu na čelu Hidroelektrane Rama.

Napuštanje stranke u Čapljini, Stocu i Čitluku?

Kako špekulira Dnevni avaz, HDZ 1990 će napustiti i pojedinci iz Općinskog odbora te stranke u Stocu te dvojica vijećnika iz Čapljine. Nakon što napuste matičnu stranku, oni će, kako piše list, najdalje za mjesec pristupiti HSP-u. Podsjeća se da su iz ogranka u Čitluku istupili Nikica Čilić i Milenko Pehar, vijećnici u Općini Čitluk, te predsjednik čitlučkog odbora Željko Ostojić.