Inzko: Ne povlačim suspenziju odluke CIK-a

Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, bih inzko, Valentin Inzko, dan žena, Valentin Inzko, Referendum RS, Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Politika, Valentin Inzko, sunspenzija, sip, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik, Valentin Inzko, Valentin Inzko, bih inzko, ‘Sejdić - Finci'
"Trenutno od povlačenja odluke nema ništa, a o tome šta su rekli briselski izvora ne znam ništa. Ne razumijem ko je rekao da ću to učiniti, jer iz Brisela sa mnom o ovom pitanju niko nije razgovarao", rekao je Incko.

"Nezavisne novine" su iz diplomatskih izvora saznale da će Inzko, nakon pritisaka iz Brisela, u ponedjeljak, 16. svibnja, povući suspenziju odluke CIK-a BiH kojom je poništen izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH.

CIK BiH je u ožujku usvojio odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH nije proveden u skladu sa Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava njihov izbor.

CIK je prethodno, postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstitutivne sjednice Doma naroda federalnog parlamenta i izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, utvrdila da nisu bili ispunjeni uslovi za formiranje Doma naroda FBiH, jer izbori za ovaj dom nisu provedeni u svih 10 županija/kantona u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH.

Inzko je krajem ožujka privremeno suspendirao odluke CIK-a.