Hypo banka: Dodik u našoj banci nema ni otvoren račun

Milorad Dodik
Povodom informacije jednog portala da je njemačko tužiteljstvo pokrenulo istragu zbog navodne korupcijske sprege Milorada Dodika i njegovog sina s Hypo bankom, iz te banke je priopćeno da nemaju bilo kakva službena saznanja da je po osnovu prijava "citiranih u spornom tekstu protiv banke, članova Uprave ili nekog od zaposlenih u banci, otvorena istraga, kako je glasila udarna vijest objavljena u nekim medijima".

"Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka se u svom poslovanju u potpunosti pridržava svih zakona i ostalih propisa, tako da joj politička ili bilo kakva druga zaštita nije potrebna. O tome svakako dovoljno govori kako broj komitenata i rezultati poslovanja koje banka ostvaruje u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, tako i izvještaji eksternih revizora i Agencije za bankarstvo RS", stoji u priopćenju.

Navode i da Banka nikada nije počinila bilo koje djelo koje im se u tekstu stavlja na teret.

"Ono što Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka jeste učinila i na čemu će i dalje insistirati jeste zaštita njenih prava. Banka će nastaviti sa naplatama potraživanja koje pojedini komitenti nastoje izbjeći, a što predstavlja pravu pozadinu cijele priče. Ovakvi i slični medijski napadi sa kojima smo se već susreli nas svakako u tome neće osujetiti", stoji u priopćenju.

Fena