HT MOSTAR IDE PREMA AMBISU: Polugodišnja dobit, čak, 19 puta manja nego lani!

To je za 3,6 milijuna KM manje nego u istom razdoblju prošle godine, a za čak 6,1 milijun KM nego godinu ranije. Tada je dobit na prvom polugodištu iznosila 6,33 milijuna KM. Kompanija HT Mostar očito nezaustavljivo hita ka ambisu. Kakvu dramu proživljava ta kompanija najbolje govori činjenica da je u prvom polugodištu "M:tel" ostvario prihod od 231 milijun KM, dok je njena neto dobit iznosila 45,7 milijuna!

Inače, poslovni rezultati upućuju na to da mostarski telekom iz godine u godinu sve lošije posluje. I u 2008. je profit kompanije bio za čak 7,3 milijuna KM manji nego godinu ranije!

Sve te činjenice najbolje govore kako Federalna vlada slabo upravlja javnim kompanijama i da mora napraviti hitne poteze kako bi zaštitila interes države. Prema svemu sudeći, na rezultate je utjecala i višemjesečna blokada kompanije. Podsjetimo, reizbor Stipe Prlića na dužnost direktora i predsjednika uprave tvrtke, već godinu dana blokiraju tri člana Nadzornog odbora, koje je kao kakndidate HDZ BiH, imenovala Federalna valada.

Dnevni avaz piše kako je očigledno vrijeme da se radom kompanije pozabave i istražni organi, optužujući za katastrofalne rezultate tvrtke i upravo Prlića

Uprkos katastrofalnim rezultatima, plaće u HT-u Mostar i dalje su visoke. Prosječna neto plaća jednog od 1.500 zaposlenih iznosi na godišnjem nivou 18.600 KM, a u mjesečnom iznosu 1.550 maraka, tvrdi list.

Sarajevski list je nedavno otkrio da je HT Mostar isplatio tvrtki "A. T. Kearney" iz Minhena za pružanje konsultantskih usluga skoro 300.000 KM, i to plaćajući uslugu "marketing-specijaliste" 2.400 KM dnevno, bez PDV-a!

izvor: (avaz/dnevnik.ba)