HSS: Ponovni pokušaj obmane Zvonke Jurišića

U tekstu u kojem je g-din Jurišić potpisan kao autor, objavljenom na portalu „otvoreno.ba" od 10. siječnja 2010. godine, iznesene su neke teze o djelovanju HSP BiH sa kojima se mi, kao politička stranka hrvatske orijentacije, ne možemo i nećemo složiti.


Koliko HSP BiH principijelno zastupa interese Hrvata u BiH jasno se ogleda u njihovim potezima u zadnjih pet godina. Na Općim izborima 2006. godine HSP BiH je bio u koaliciji sa NHI a na Općim izborima 2010. godine sa HDZ 1990.

I 2006. i 2010. godine HSP BiH je preko tuđih leđa ostvario mandate. Zbog tih činjenica još manje ima pravo govoriti o legitimitetu i pravu na predstavljanje nekoga ili nečega.

Koji su „aksiomi i motivacija bavljenja politikom" HSP BiH nije pristojno tvrditi bez mišljenja javnosti u sredinama gdje je HSP BiH bio na vlasti u protekle četiri godine. Nesporna je činjenica kako je u tim sredinama nakon istih ostala pustoš!

Pričati priču o tobožnjoj brizi za Hrvate Središnje Bosne, Republike Srpske i Posavine je degutantno. Neka se g-din Jurišić presabere pa će valjda konačno shvatiti kako u tim sredinama nema niti jednog mandata.

Pretpostavljamo kako će kriviti hrvatski narod jer taj isti narod nije prepoznao njegove „aksiome i motivaciju bavljenja politikom"!

Ne, g-dine Jurišiću, hrvatski narod u BiH je prepoznao „vaše aksiome i motivacije" zato i nemate legitimitet da ga predstavljate! - stoji u priopćenju Ureda za Informiranje Hrvatske seljačke stranke