HSS-NHI Vitez podržali platformu HDZ: Hrvati se moraju boriti za ravnopravnu podjelu vlasti

...o ponuđenim polaznim programskim osnovama platforme SDP-a Srednjobosanske županije te načelima za provedbu rezultata izbora i ustroja zakonodavnih i izvršnih tijela u vlasti u toj županiji HDZ-a BiH.

Nakon duge i iscrpne rasprave dana je potpora platformi HDZ-a BiH, prvenstveno iz razloga što se Hrvati, kako smatraju u OO HSS-NHI-ija Vitez, moraju boriti za ravnopravnu podjelu zakonodavne i izvršne vlasti te za prvu ili drugu poziciju u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti koju treba dobiti legitimni predstavnik hrvatskog biračkog tijela.

HSS-NHI daje punu potporu platformi HDZ BiH s obzirom da se radi o županiji s posebnim režimom upravljanja, gdje je zaista upitna konstitutivnost Hrvata i gdje postoji velika opasnost kada SDP želi ponovno pokrenuti proces ujedinjavanja školstva, a što bi za hrvatsku djecu bilo pogubno, istaknuli su iz tog odbora.

HSS-NHI se uvijek borio i borit će se za ravnopravnost Hrvata na cijelom prostoru BiH, a posebice u Središnjoj Bosni, priopćeno je iz OO HSS-NHI-ija Vitez.
(fena)