HSS-NHI prekida suradnju sa HDZ BiH i HDZ 1990 u SBŽ

U priopćenju se podsjeća da je HSS-NHI dao šansu i podršku HDZ-u da, kao stranka s najviše pojedinačnih mandata, u dogovoru s ostalim strankama, preuzme odgovornost i bez blokada i ucjena pristupi procesu izbora i imenovanja Vlade Srednjobosanke županije.

S obzirom da su HDZ-ovi, po kozna koji put, još jednom pokazali da su im prioritetni osobni, a ne interesi Hrvata Središnje Bosne, Županijski odbor HSS-NHI je donio odluku da samostalno djeluje u Skupštini ove županije.

- Naš odnos prema Vladi ove županije će ovisiti će o radu vlade, ukoliko bude provodila neophodne refome koje zabrinjavajuće kasne i ako pokaže punu odgovornost, imat će našu podršku, rekao je predsjednik HSS-NHI-ja Ante Čolak.

- Moram reći nešto na što sam stalno upozoravao i što se ne smije zanemariti, a to je čijenica da je HDZ obazvrijedio sve hrvatske glasove i iznevjerio birače, dodao je Čolak.

Vrijeme je, zato, da svi Hrvati, posebice Hrvati Središnje Bosne konačno biraju između sebe, svojih sudbina i HDZ-a, jer je to jedini način da njihov glas vrijedi i nakon izbora, umjesto da bude iskorišten za puku interes pojedinaca i grupica HDZ-ova, zaključak je HSS-NHI-ja.
(fena)