HSP želi mjesto ministra branitelja u vladi HNŽ

HSP BIH, HDZ BiH
To nas čudi prvenstveno stoga što je upravo HDZ bio najveći zagovornik široke koaliciji, i nije nam jasno zašto su iznenada promijenili priču i napravili kopernikanski zaokret u lokalnoj politici.

Županijsko vijeće HSP-a mišljenja je da po svim političkim i racionalnim kriterijima HSP-u treba pripasti jedno ministarstvo u županijskoj vladi.
-Otvoreno kažemo da pretendiramo na Ministarstvo branitelja, koje nam je i pripadalo i u prošlom sazivu vlade.

Poznato je da je to jedno od rijetkih ministarstava koje u svom radu nije imalo nikakvih štrajkova ili javnih negodovanja. Iznimno kvalitetno vođeni su dijalozi s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i svim zainteresiranim stranama. Sve moguće pomoći i podjela stanova u Mostaru izvršene su transparentno i bez ijednog povišenog tona", tvrdi se u priopćenju.

"Među strankama platforme dobili smo najveću potporu hrvatskih birača, a i u svojoj dugoj povijesti pravaši su uvijek bili posvećeni pitanjima branitelja i Domovinskog rata", stoji u priopćenju HSP.

Inače, HSP, koja je članica velikobošnjačke koalicije, ima jednog zastupnika ( Živka Budimira) u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije koja broji 30 zastupnika, a koalicija HDZ BiH - HDZ 1990 13 zastupnika.

(Fena/ Dnevnik.ba)