HSP reket: Perić rekao, Krajina, sada, porekao!

Krajina ističe da je tvrdnja o reketu, koju je izrekao potpredsjednik HSP BiH Josip Perić, bila tek "nespretna konstrukcija" i da su nadvladali nesuglasice unutar stranke.

Što se u međuvremenu dogodilo i zašto mu je trebalo deset dana da demantira Perićeve optužbe Krajina nije otkrio. Podsjetimo, dopredsjednik HSP-a i zastupnik Doma naroda FBiH Josip Perić kazao je u razgovoru za „Dnevni avaz" da Federalna vlada nikada nije bila bliže svom padu!

Perić je na ovakav način reagirao nakon žestokog sukoba u stranci Zvonke Jurišića. Razdor u HSP-u, prema Periću, preozbiljan je i vrlo teško će doći do pomirenja. Perić je, nadalje, otvoreno zaprijetio da će ministar financija FBiH Ante Krajina, koji je dio njegove skupine iz Tomislavgrada, napustiti Vladu FBiH.

Krajina u intervjuu Nezavisnim nije želio ni otkriti hoće li ostati u Vladi ako se ne riješe problemi u Platformi na koje je ukazao HSP na zadnjem sastanku, praveći se nevješ kako je to politika, a da je on tu tanak.

Njegov "nadređeni" Josip Perić u politici nije tanak i ima veliko iskustvo, pa je stoga skoro i zaprijetio kako Federalna vlada nikada nije bila bliže padu, da bi se sve nakon što mu je Jurišić došao "na noge" u Tomislavgrad "spustio loptu na zemlju".

Zaboravljene su i vrlo teške Perićeve optužbe na račun Jurišića kako on i ekipa "federalno Ministarstvo financija doživljavaju kao plijen koji sada treba raskopati. Ja tvrdim da je bilo reketiranja! pojedinim vrlo neugledinim i kompromitiranim ljudima pokušavaju se naplaćivati sumnjive transakcije, a gdje bi onda omastio brk netko sasvim drugi. Stojim iza svojih riječi. Oni znaju što su pokušali i što pokušavaju. Zato im je Krajina kriv i govore mu da je privatni ministar Josipa Perića. Ne, Krajina je čestiti čovjek koji ne želi i neće ulaziti u prljave radnje, kao što nisam ni ja. Mislim da na takav način s nama neće raditi - izjavljivao je prije samo deset dana dr. Josip Perić uz optužbu kako sve to "što radi Jurišić je na štetu stranke, a pogotovu na štetu hrvatskih nacionalnin interesa" te kako je Jurišić dvolična osoba koja njemu neće biti predsjednik.

Još jednom se tako potvrdilo kako su u politici samo interesi vječni!
(K.M/Dnevnik.ba)