HSP BiH obilježila obljetnicu stradanja hrvatskih branitelja na Kupresu

Na Spomen-obilježjima masovnih grobnica Suho polje, Kupreško polje i kod Spomenika vukovarskih branitelja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, u čast svim poginulim hrvatskim vitezovima u obrani svoje domovine, 1992-e godine od strane JNA i drugih srpskocrnogorskih paravojnih formacija.

Paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca i tihom molitvom za vječni smiraj duša poginulih hrvatskih branitelja, izaslanstvo HSP-a BiH se na dostojanstven način prisjetilo svih onih koji su položili svoje živote na Oltar domovine za slobodu hrvatskoga naroda na ovim prostorima.

Također, izaslanstvo HSP BiH je posjetilo masovnu grobnicu „Ogledala", koja datira iz Drugog svjetskog rata, gdje su svoje živote izgubili mnogi Kuprešaci nevino mučeni i ubijeni. Upriličena je i kratka molitva za pokoj vječni svih nastradalih hrvatskih branitelja Kupresa iz Drugog svjetskog rata.

Nakon čina polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Spomen-obilježjima i masovnim grobnicama izaslanstvo HSP-a BiH prisustvovalo je na svetoj misi zadušnici u crkvi Svete obitelji, u Kupresu, služenoj u čast poginulim hrvatskim braniteljima, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HSP-a BiH.