Hrvatski zastupnici u Hercegovini: U Mostaru neće biti novi centar za smještaj nezakonitih migranata

salakovac, migranti, skupština hnž

Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a priopćio je u petak kako prizivanjem i nuđenjem grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije za novi centar okupljanja i smještaja nezakonitih migranata od strane zastupnice u Skupštine HNŽ-a Alise Hajdarović smatra neprihvatljivim i opasnim, posebice za stanovnike u blizini IC Salakovac, odnosno sjevernog područja Grada Mostara.

"Nikako se ne može razumjeti da se pošto poto želi u javnom prostoru hvalisati stranačka kolegica ministrica Borovac i njezin rad od strane zastupnice Hajdarović na vrlo ozbiljnim temama koje se tiču života i sigurnosti građana BiH.

Zastupnica Hajdarović zatvara oči pred nerazumnim i jednostranim potezima koje su napravili dvojac ministara Borovac-Mektić u Vijeću ministara BiH, bez ikakve koordinacije i protuzakonito, koji su rezultirali sigurnosnom katastrofom u Bihaću te humanitarnom katastrofom u kampu Vučjak", navodi se u priopćenju.

Iz Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a upozoravaju zastupnicu Hajdarović kako su pojedini nezakoniti migranti smješteni u IC Salakovac do sada napravili preko 150 težih i lakših djela koja su tražila policijska postupanja, mjere i radnje, što se, kako navode, moglo čuti i na posljednjoj sjednici Skupštine HNŽ-a.

"Ističemo kako Klub Hrvata itekako može i mora govoriti s ciljem upozoravanja na nezakonite radnje koje ugrožavaju život stanovnika HNŽ-a. Stoga, zastupnice Hajdarović, upoznajte se s nadležnostima i zakonima Bosne i Hercegovine umjesto da nerazumno i neutemeljeno branite stranačku kolegicu Borovac.

Probleme koje prizivate u našu županiju su problemi koje ima Unsko-sanska županija, Tuzlanska županija, grad Bihać a sada evo i Sarajevska županija i općina Ilidža, čiji čelni ljudi, ministar sigurnosti, zastupnici u skupštini, načelnik, ističu kako su šokirani jer ne postoji nikakav plan Ministarstva sigurnosti i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice vezano za nezakonite migrante“, stoji u priopćenju.

Klub hrvatskih zastupnika ističe kako zastupnica Hajdarović „na vrlo perfidan način i političarenjem“ želi ovu temu uvesti na teren sukoba Bošnjaka i Hrvata, što je, kako navode, potpuno nerazumno i neshvatljivo obzirom da svi imaju iste probleme nezakonitih migracija na području cijele BiH, bez obzira na nacionalnost.

„Inicijativa zastupnice Hajdarović da u Mostaru i HNŽ-u imamo stanje kakvo smo gledali u Bihaću, kampu Vučjak, Unsko-sanskoj županiji, te ostalim dijelovima BiH osuđena je na propast, a i velika većina zastupnika u Skupštini HNŽ-a, MUP HNŽ-a, ali i lokalna zajednica protivi se protuzakonitim, neplanskim i paušalnim potezima ministara Borovac i Mektić", poručuju iz Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a.