Hrvatski SDP: Odluka o formiranju vlade u BiH nije najmudrija

...u Velikoj Gorici, gdje je tamošnja SDP-ova gradska organizacija proslavila 20 godina rada. Kazao je da je njegova stranka uvijek podupirala SDP BiH kao građansku opciju u BiH, ali i naglasio da je BiH država triju naroda i tu treba biti delikatan
i pažljiv kada se donose važne odluke.

Što god ja mislio o HDZ-u BiH i HDZ-u 1990, o tome je li njihova politika bila dobra te o njihovim odnosima s HDZ-om Hrvatske, činjenica je da je za te dvije stranke glasovala velika većina Hrvata koji su izašli na izbore. S obzirom na to da je Federacija zajednica Bošnjaka i Hrvata i da tako stoji i u Washingtonskom sporazumu, onaj koji formira vladu mora paziti da se ne poziva samo na običnu većinu, istaknuo je Milanović.

Upitan smatra li aktualnu politički situaciju u BiH opasnom, odgovorio je da po reakcijama Hrvata u BiH ne vidi da se bilo tko ponaša na neprihvaljitiv način ili da situacija izmiče kontroli. Dva HDZ-a u BiH sigurno nisu moj i naš prvi izbor, ali za njih, činjenica je, glasovalo je gotovo 90 posto bosanskohercegovačkih Hrvata koji su izašli na izbore, ustvrdio je.

HRT.hr