Hrvatska i Crna Gora podržavaju euroatlantske integracije BiH

Politika, Denis Zvizdić, Ivan Sabolić, Mišo Stanišić

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu u odvojenim susretima s veleposlanicima Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem i Crne Gore u BiH Obradom Mišom Stanišićem o političkoj situaciji u BiH.

Upoznao ih je s aktualnom ekonomskom i političkom situacijom, uz naglašavanje da su odnosi između država dobri i da je neophodno raditi na daljnjem unapređenju suradnje.

Tijekom razgovora s velposlanikom Sabolićem, predsjedavajući Zvizdić je rekao da BiH i Hrvatska dijele najdužu granicu te je izrazio nadu da će Hrvatska nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini na ostvarivanju euroatlantske perspektive.

U razgovoru s veleposlanikom Stanišićem, predsjedavajući Zvizdić je istaknuo dobru suradnju s Crnom Gorom i naglasio pozitivan učinak potpisanog sporazuma o granicama između dvije države, a iskazana je želja za unapređenjem bilateralnih odnosa i na proširenje suradnje u oblastima privrede, kulture i transporta.

Veleposlanici Sabolić i Stanišić su iskazali punu podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.