Hrvatska djeca će učiti hrvatski jezik, a ne nepostojeći BHS jezik

tomislav martinović, Skupština HNŽ-a, tomislav martinović, HNŽ, jezik, hrvatski jezik, tomislav martinović

... pokazatelj kojim putem ovu zemlju žele voditi unitaristi. Uvođenje nepostojećeg jezika u škole samo je pokazatelj apsurda politike koju pojedinci pokušavaju provesti, a na te ideje reagirao je predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH i dopredsjednik Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović.

- To je još jedna izmišljotina SDP-a BiH koji nas time pokušava vratiti u neka prošla vremena. Ranije smo učili srpsko-hrvatski jezik, pa smo vidjeli gdje nas je ta konstrukcija dovela i gdje se sada nalazimo. Hrvatska djeca neće učiti taj nepostojeći jezik. Taj jezik se neće uvesti u škole koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. U HNŽ-u je omogućeno da svatko uči i koristi svoj materinski jezik i to je vrhunac te cilj demokracije, a ne segregacije, kako sadašnje školstvo naziva zamjenica predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Vesna Saradžić - izjavio je Martinović jučer za Večernjak.

Dodao je da takve priče samo dodatno i nepotrebno radikaliziraju bh. svakodnevnicu jer se izravno dotiču temeljnih ljudskih i nacionalnih prava jednog naroda. - Unitaristi se trebaju odreći takvih priča i posvetiti se projektima koji će BiH približiti europskim procesima. Činjenica je da ovdje postoje tri naroda i tri jezika. Ovim inicijativama krše Ustav zemlje koju navodno brane i samo pokušavaju dobiti koji politički bod - zaključio je Martinović.

Zanimljivo je kako SDP ove inicijative nije isticao kada je bio na vlasti, nego to radi sada kada je u oporbi.