Hrvati i Srbi u SDP-u BiH su članovi s halal certifikatom

Mario Karamatić
... mandat", a ovu instituciju je pri tome nazvao "papirnim zmajem".

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, temi u fokusu ovdašnjih političkih relacija, Karamatić je kazao da ne vjeruje da će u preostalom razdoblju otvorenom za dogovor - doći do bilo kakvih izmjena.

"Ne vjerujem da će doći do dogovora, premalo vremena je ostalo, već možemo vidjeti izjave pojedinih dužnosnika da je najbolje da reagira OHR koji nas je i doveo u ovu situaciju. Dio kolega i dio politika se ponaša na način da uvijek ima stariji brat. Mislim da to nije dobar put i kako će takva politika dovesti BiH u nezapamćenu krizu", rekao je Karamatić za N1 televiziju.
"Nemamo vremena za bilo kakve procedure, jedina mogućnost je hitna sjednica oba doma Parlamenta u razmaku od sat vremena samo s jednom točkom. Ako će se izbori raspisati, 9.5. u 16 sati mi to možemo završiti do 15 sati istog dana ukoliko postoji politička volja sa svih strana. Mislim da to trebamo riješiti u dijalogu i mislim da se u sve može završiti u pola sata otvorenog razgovora", naglasio je on.

Na konstataciju voditelja emisije Zvonka Komšića da "SDP nije bošnjačka stranka", Karamatić je kazao da su članovi ove stranke "Hrvati i Srbi s halal certifikatom".

"To su Hrvati i Srbi s halal certifikatom, SDP je isključivo bošnjačka stranka. Ta neka građanska priča u Bosni i Hercegovini se svodi na velikobošnjačku priču pod krinkom građanštine. Hrvati ništa u BiH ne mogu napraviti bez suglasnosti Bošnjaka i Srba. Bošnjaci ništa ne mogu napraviti bez suglasnosti Hrvata i Srba. Bošnjačka politika nije svjesna toga da ne može ništa napraviti bez naše suglasnosti. Pokazat ćemo Bošnjacima da ovo nije samo njihova zemlja, to što su oni zamislili nikad neće biti dok postoji ova zemlja u ovakvom obliku", rekao je on.

Karamatić je mišljenja da OHR neće nametnuti svoja rješenja zbog nemogućnosti dogovora političkih aktera oko izmjena Izbornog zakona.

"OHR je završio svoj mandat ovdje, jadni Valentin Inzko je zaglavio na svojoj poziciji ovdje isto kao i Ljubo Bešlić na poziciji gradonačelnika Mostara. To je prošlo, svršeno vrijeme", ispričao je on, a potom dodao da Bosna i Hercegovina jeste njegova domovina koju voli.

"Volim Bosnu i Hercegovinu, ovo je moja zemlja, nego čija je?", zapitao se on uz konstataciju da će HSS na predstojećim izborima imati svoje kandidate za sve razine vlasti, ali samo ako dotad budu dogovorene izmjene Izbornog zakona.

‘Ukoliko bi došlo do izmjena izbornog zakona, HSS bi izašao samostalno na izbore", zaključio je Mario Karamatić u razgovoru za N1 televiziju.