HKDU: Revoltirani Bosanci sa istočnog dijela Mostara su došli nepozvani svojim susjedima Hercegovcima iz zapadnog dijela Mostara

Neredi u Mostaru, Neredi u Mostaru, Mostar, Gradska uprava Mostara, radnici, Gradska uprava Mostara, Neredi u Mostaru, Gradska uprava Mostara, spaljeni objekti, Neredi u Mostaru

Cjelokupna  bošnjačka politička elita je stala na stranu nereda. Policija koja je prvi dan prosvjeda u Tuzli štitila  institucije sustava pozvana je na odgovornost od strane Federalne vlade, čime je Vlada Federacije stala na stranu uličara koji su neometano palili i uništavali kantonalne institucije vlasti. Majorizacijom i uz pomoć poštenih "Kaura" federalna vlast je lišena hrvatskog utjecaja, ali ta metodologija ne pomaže na županijskoj razini, stoga se prebjeglo metodi paljenja i uništavanja od strane "revoltiranog naroda".

Revoltirani Bosanci sa istočnog dijela Mostara su došli nepozvani svojim susjedima Hercegovcima iz zapadnog dijela Mostara, uzvikujući ovo je Bosna, koja se širi paljenjem hercegovačke imovine. Sa zapaljene zgrade županijske vlasti u Mostaru skinuta je i državna zastava BiH , a stavljeni su ljiljani, tako da se zna dokle je" Bosna" i što ta Bosna zapravo jeste.

Islamisti su skinuli i državnu zastavu sa zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu i zapalili tu zgradu kao simbol tronacionalne BiH. Njih takva država ne interesira. Jedno moćno strano veleposlanstvo sa simpatijom gleda na nerede tvrdeći da je to način komuniciranja vlasti i naroda, kao što su tvrdili kad su u Egiptu vlast preuzela Islamska braća, da bi nakon godinu dana promijenili mišljenje.

Ako je ovdje slijedeći korak, a čini se da jeste formiranje mudžahedinskih vojnih formacija radi čišćenja teritorija, onda je posve izvjesno da će u tom slučaju Hrvatski Narodni Sabor BiH morati pozvati Republiku Hrvatsku da izvrši svoju ustavnu obvezu i zaštititi hrvatski narod u BiH, stoji u priopćenju HRVATSKE KRŠĆANSKE DEMOKRATSKE UNIJE.